Curtea Domnească. Șase secole de istorie

6 secole de istorieCurtea Domnească. Șase secole de istorie

Muzeul Curtea Veche organizează expoziția intitulată: ,,Curtea Domnească. Șase secole de istorie”, cu prilejul împlinirii a 556 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului.
Sâmbătă, 19 septembrie 2015, la ora 10:00, va avea loc deschiderea oficială a expoziţiei la Palatul Voievodal Curtea, str. Franceză, nr. 21-23, Bucureşti.
Expoziția își propune să prezinte vizitatorilor etapele principale ale devenirii Curții Domnești din București, pornind de la fortăreața de secol XIV, continuând cu cetatea lui Vlad Țepeș și Palatul din vremea lui Mircea Ciobanul, și încheind cu perioada de glorie din vremea lui Constantin Brâncoveanu. Sunt consemnate mărturii ale celor care au fost în vizită la Curtea Domnească din București, cu ajutorul cărora ne putem imagina cum arăta acest complex domnesc, într-o încercare de a suplini lipsa unor planuri, hărți sau desene privind acest loc. Este prezentat şi momentul în care vestigiile importante ale Capitalei noastre au fost scoase la lumină grație cercetărilor arheologice de la mijlocul secolului trecut.