Expoziție de pictură Impresii din Copilărie, Dorin Coltofeanu – Un eveniment Contemporanii în cadrul Festivalul Internațional George Enescu

contemporanii_ICR_Impresii_Copilarie_Dorin_Coltofeanu_pt_Maria_PascExpoziție de pictură Impresii din Copilărie, Dorin Coltofeanu
Un eveniment Contemporanii în cadrul Festivalul Internațional George Enescu

Contemporanii și Institutul Cultural Român vă invită marți, 8 septembrie 2015, orele 19:00,la vernisajul expoziției personale a pictorului Dorin Coltofeanu intitulată Impresii din Copilărie, desfășurat în spațiul expozițional Symposium, Biblioteca Națională a României.
Expoziția “Impresii din Copilărie” va cuprinde un fond de 40 de lucrări de pictură, printre care și seria de 10 lucrăricare povestesc în imagini de basm cele 10 părți ale Suiteipentru vioară și pian “Impresii din Copilărie”a maestrului George Enescu: “Lăutarul”, “Bătrânul cerşetor”, “Pârâiaşul din fundul grădinii”, ”Pasărea din colivie şi cucul din perete”, ”Cântec de leagăn”, “Greierul”, “Luna prin fereastră”, “Vântul în horn”, “Furtună în noapte”, ”Răsărit de soare”.
(…) Pictura lui Dorin Coltofeanu transmite puritate, solemnitate, linişte. Din culorile diafane, aproape transparente transpuse pe pânză ia naştere o lume onirica, cu mult mister, dar guvernată de o perfectă ordine. (Corneliu Antim)
În deschiderea expoziției vor lua cuvântul Corneliu Antim, critic de artă, Liviu Jicman, Vicepreședintele ICR și Maria Pașc, curatorul expoziției. În intro-ul festivității, invitații speciali Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian) vor intepreta un fragment din lucrarea “Impresii din Copilărie” de George Enescu.

Evenimentul expozițional “Impresii din Copilărie” este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român și face parte din Bucureștiul Creativ, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 08 septembrie-30 septembrie 2015, de luni până vineri, între orele 9:00-18:00, Biblioteca Națională a României, spațiul expozițional Symposium, Bdul. Unirii nr.22, București.

________________________________
În 2015, evenimentele tematice din Bucureștiul Creativ pornesc de la compoziția„Impresii din copilărie” de George Enescu. Au fost încurajate abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire a lui George Enescu și a muzicii sale prin orice mijloace creative, fiind în același timp binevenite și acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire. Pe lângă aceste evenimente tematice, organizate în urma unui apel de proiecte, pe aceeași hartă a Bucureștiului transformat de magia Festivalului Enescu intră și o serie de evenimente care au loc în piețe, inclusiv Piața Festivalului, în galerii deartă, precum și în alte săli de spectacol.