Nicola Vinci. La trama delle cose/ Povestea lucrurilor @ IAGA International Art Gallery Angels, Cluj-Napoca

Sâmbătă 5 Septembrie, de la orele 18.00, la IAGA International Art Gallery Angels, Cluj-Napoca

se inaugurează pentru publicul internaţional expoziţia personală:

Nicola Vinci. La trama delle cose/ Povestea lucrurilor.

18 Nicola Vinci-443 Ho tolto la mia pelle-931 O
Nicola Vinci
Ho tolto la mia pelle/Mi-am îndepărtat pielea
2013
Imprimare giclèe montată pe dibond/ print true giclèe mounted on dibond,
40×32 cm, n. 2/3

Proiectul expoziţional, dedicat unuia dintre cei mai lirici şi narativi fotografi italieni, cunoscut pe plan internaţional şi urmărit cu mare atenţie de către critici, prezintă o selecţie de opere fotografice de înaltă calitate.
Sunt expuse fotografii aparţinând ciclului Storie/ Povestiri, realizat în 2013 şi alcătuit din zece cadre de o profundă şi îngrijorătoare poezie, în care celor doi protagonisti copii le este încredinţată sarcina de a interoga privitorul, chestionându-l într-o manieră delicată cu privire la misterul vieţii, al sentimentelor, al începutului şi al sfârşitului lucrurilor.
Întrebări care doar copiilor le pot fi încredinţate, în încăperi în care timpul e suspendat, între obiecte care relatează o poveste intimă şi evazivă, dar totuşi cunoscută tuturor: aceea a vieţii de zi cu zi, impregnată de spiritualitate şi poezie.
Realizată prin adevărata metodă giclèe montată pe dibond, fiecare dintre fotografiile lui Nicola Vinci experimentează în cealaltă serie prezentă în expoziţie, intitulată Il Nodo/ Nodul, compoziţia politică: aici într-adevăr, cadrele fotografice sunt dispuse astfel încât să formeze peisaje prin fragmentarea privirilor şi a locurilor, destinate încă o dată la a interoga publicul despre semnificaţia timpului şi a spaţiului înscrise în locurile, în străzile, în cerurile pe care în fiecare zi le privim sau le traversăm.
18 Nicola Vinci-445 Sotto la pelle-933 ONicola Vinci
Sotto la pelle/Sub piele
2013
Imprimare giclèe montată pe dibond/ print true giclèe mounted on dibond,
40×32 cm, n.1/3

Expoziţia, curatoriată de către Ilaria Bignotti şi Walter Bonomi, constituie aşadar un eveniment important pentru criticii şi colecționarii internaționali de artă, confirmând dorinţa Galeriei IAGA de a fi o platformă culturală vivace, având ca  principal obiectiv dezvoltarea şi promovarea dialogului dintre cercetările artistice contemporane italiene şi cele est-europene, multumită şi participărilor la târguri de artă, la manifestări şi evenimente de artă contemporană internaţionale, privind înspre un viitor cert în care schimbul cultural şi dialogul internaţional să reprezinte fundaţia pe care se vor construi proiecte artistice de lungă durată, transând astfel noi granițe geografice artistice şi culturale.
Expoziția este însoțită de un catalog, dedicat proiectului expozițional, care conţine imagini detaliate cu toate operele expuse.

18 Nicola Vinci-157 Il Fiume-339 ONicola Vinci
Il fiume/Râul
2011
Imprimare giclèe montată pe dibond/ print true giclèe mounted on dibond, Diptic,fiecare de 100×80 cm/ diptych, 100 x 80 cm each one
Ediţie: 2 exemplare, ex.nr.1/2 / Edition: 2 example, ex. nr. ½