Loc. Școala de privit acasă @ satul Șona, de lângă Făgăraș, 23-30 august

sonaNe bucurăm să vă invităm la seria de evenimente plasate sub genericul Loc. Școala de privit acasă, realizate de Galeria Posibilă împreună cu Asociația Sătească “Șona Noastră”, în satul Șona, de lângă Făgăraș, în perioada 23-30 august 2015.

Început în anul 2013, ca o iniţiativă a pictorului Ştefan Cȃlţia şi a echipei de la Galeria Posibilă, proiectul Loc. Şcoala de privit acasă a crescut cu fiecare ediţie, devenind treptat o componentă importantă şi un „ferment” al vieţii sociale şi culturale  a satului.

Anul acesta, inaugurăm Fierăria lui Lazăr – atelier de fierărit, loc de întâlnire a comunității din Șona și de organizare a evenimentelor culturale.

Pe data de 23 august, vă invităm să vizitați, la Casa Albastră, expoziţia de sculptură a tȃnărului artist Matei Avramescu, cu lucrarea În care se arată imaginea ce i se-arată domnului W. (fier și tablă) realizată în cadrul rezidenţei sale la Şona.

Suntem onorați să îi avem ca invitați pe Șerban Sturdza și Alexandra Mihailciuc, într-o discuție despre meștesuguri vechi și valorile comunității. De asemenea, Eugen Vaida de la Asociația Monumentum ne va vorbi despre creditul BCR pentru restaurarea și amenajarea clădirilor tradiționale și de patrimoniu.

În cadrul programului vor avea loc două ateliere de meserii tradiționale: demnostrație de fierărit și de țiglărit.

Mai multe detalii despre program veți găsi în atașament.

Vă aşteptăm cu drag!

Matei Caltiaafis-loc-2015-final-cu-outlines-72pi-web-01