Tattoo Workshop @ Galeria Artxpert – miercuri, 15 iulie

AFISCa forma de arta, tatuajul este efemer ca viata insasi. El dispare odata cu persoana care il poarta. Picturile rupestre, sculpturile, sau operele arhitectonice au o durata de viata mult mai lunga decat tatuajele, si transmit cultura civilizatiilor care au disparut. Arta tatuajelor a fost de multe ori respinsa sau neinteleasa, exceptie facand referirile isotricilor la tatuaje, precum Herodot, Marco Polo sau James Cook.
Tatuajele provoaca o serie de reactii, de la interes, uimire, admiratie la indignare sau consternare. Purtatorii tatuajelor sunt de multe ori judecati sau discriminati, trezind dorinta sau frica. Un tatuaj ridica intotdeauna intrebari in mintea privitorului, in mod constient sau inconstient, fie ca privitorul este educat, fie ca este needucat, fie ca el aproba sau dezaproba aceasta forma de arta. Aceste intrebari nu se refera de obicei la tehnica, ci la subiectul tatuajului si scopul caruia ii serveste.

Galeria Artxpert Bucuresti prezinta pe data de 15 iulie incepand cu orele 19.30 Tattoo Workshop pe Strada Putul lui Zamfir 45.
In cadrul acestui eveniment, doi faimosi tatuatori romani, Dragos si Bogdan Macavei, vor realiza la fata locului un tatuaj, ne vor explica si demonstra tehnica de realizare a unui tatuaj, de la alegerea unui model, pana la aparatura necesara realizarii unui tatuaj, cat si ingrijirea si purtarea unui tatuaj pe piele.
De asemenea, veti putea admira fotografii ale tatuajelor celor doi artisti tatuatori, cat si un numar de modele de tatuaje unicat, realizate de Paul Hitter.
Dragos Serban, antropolog, ne va tine o scurta dizertatie despre istoria tatuajelor din neolitic pana in Scitia,din Balcani pana la  tatuajele Vor y Zarkone, cat si despre rolul tatuajelor, de la vindecare la estetica, protectie si apartenenta la grup.

Despre Dragos si Bogdan Macavei a.k.a Macavei Brothers

Sunt doi tatuatori Romani, frati gemeni, premianti la Tattoo Convention Bucharest editiile 2012, 2013, 2014. Pentru ca de tatuaje ca si de fumat nu te apuci singur ci cu un prieten, si pentru ca sunt frati gemeni, au inceput sa tatueze amandoi in anul 1998. Au inceput desigur sa tatueze ca multi alti artisti tatuatori, pe prietenii de la bloc, cu aparate home made, de obicei cu motoras de walkman si coarda de chitara, acum insa au studioul lor propriu de tatuaje in inima Bucurestiului, langa Piata Universitatii. Au tatuat mii de persoane, dar si multe personalitati din care amintim: Uzzi de la B.U.G. Mafia, Raul Rusescu, Chiriches, Adelina Pestritu, Gina Pistol, DJ Wanda, Cristi Mitrea.

Site-ul de prezentare Macavei Brothers http://www.macaveiink.com/
Adresa Salonului Macavei Brothers: Strada Vasile Conta nr. 7-9, Scara D, Apartament 148, Parter (interfon 148C), 020951 (Bucharest, Romania)

Despre Paul Hitter
Paul Hitter este un pictor roman, nascut in 1982, care il are ca Maestru pe artistul Matei Serban Sandu. A studiat la Academia de Arta din Munchen in clasele artistilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.
Pana in prezent, a expus in expozitii personale si de grup in: Bucuresti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.
In prezent, traieste in Romania si in Statele Unite ale Americii.
Site-ul de prezentare Paul Hitter: www.paulhitter.com

Despre Dragos Serban

Autor de poezie si Literatura, blogger, pasionat de antropologie si calatorii, indrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre și din Asia Centrală, calatoreste la Mecca si Medina, are 3 volume aparute: Leoaica de pe Voronet 2014 – poezie, Douamiisme 2014 poezie si proza, Mahala – Cuvinte cu acoperis de tabla 2015.

Blog Dragos Serban : http://www.dragos-serban.ro/

Despre  Vor y Zarkone

Vor y Zarkone in traducere libera Hot in lege, este un status garantat formal de criminal profesionist, care se bucura de o pozitie privilegiata in crima organizata, si care are subalterni directi sub comanda sa. In cadrul acestei caste fiecare “Vor” nou este incoronat de catre un “Vor” activ in cadrul organizatiei, incoronarea facandu-se prin ritualuri specifice si tatuaje specifice. Vory sunt cunoscuti pentru tatuajele specifice, foarte bine realizate, de cele mai multe ori in cadrul inchisorii cu unelte de tatuat primitive.

Despre Galeria ArtXpert
Galeria ArtXpert este o galerie infiintata in anul 1990, avand un sediu in Bucuresti si unul in Pasadena, California. Galeria reprezinta exclusiv urmatorii artisti: Matei Serban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.
Site-ul galeriei: http://artxpert.net/

Intrarea 10 lei, include un pahar de vin Rosu din partea casei. Durata Workshop-ului: aproximativ 2 ore.

PRIN TRAGERE LA SORTI 2 PARTICIPANTI VOR PRIMI UN VOUCHER CU REDUCERE 30 % PENTRU UN TATUAJ LA MACAVEI BROTHERS INK