Expoziție Corneliu Drăgan-Târgovişte @ Galeria ARTA, Câmpulung-Muscel

Acuarelistul Corneliu Drăgan-Târgovişte expune în perioada 29 mai – 25 iunie 2015, o serie de lucrări la Galeria ARTA (Strada Negru Vodă nr. 111, Câmpulung-Muscel).
Evenimentul este susţinut de Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România (A.L.Z.I.A.R.) şi Asociaţia Butescu Art Studio.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 29 mai, la ora 17:00.

Corneliu Drăgan – Târgovişte este membru al Societăţii de Acuarelă din Birmingham, Marea Britanie şi de asemenea, singurul artist român care a participat la Bienala Internaţională de Acuarelă de la Shanghai, China. Printre ultimele expoziţii personale se numără şi cea de la Ambasada României în Regatul Arabiei Saudite (20 de ani de relaţii diplomatice).

“E suficient să-i priveşti opera, să citeşti, printre valurile de lumină ale lucrărilor sale, care te îndeamnă să visezi, să descifrezi, pe albul hârtiei, metamorfoza stropului de apă devenit cântec, amintire, vers. Se înţelege, lumea căreia îi dă viaţă este o frântură din sufletul său: frumos gândită şi maiestuos dezvăluită ochiului, în mantii transparente ţesute din zori de ziuă, transfigurări ale renaşterii unei picături de viaţă. Tehnica acuarelei presupune spontaneitate şi siguranţă a gestului. Sub imperiul emoţiei, a trăirii unice a clipei, culorile de apă şi hârtia pot să dea naştere unei capodopere. Pentru Corneliu Drăgan-Târgovişte totul e simplu. Dealtfel, simplitatea naturaleţii este cea care îi defineşte opera şi drumul şi atitudinea sa în viaţă.”

Veronica MarinescuAFIS-Corneliu-Dragan-Targoviste-Galeria-ARTA-Campulung-Muscel