Expozitia „Thinking at Vermeer“ @ Centrul Cultural German Timișoara

Expozitia „Thinking at Vermeer“
22 mai – 19 iunie 2015 | Centrul Cultural German Timișoara
În luna ianuarie a anului curent, timp de o săptămână, elevii de liceu ai Colegiului Național C.D. Loga au fost încurajați să se lase inspirați de lucrările pictorului olandez Johannes Vermeer și să reflecte în imagini proprii, realizate în sala de clasă, lumile create de acesta. Așa s-a născut expoziția „Thinking at Vermeer“, dedicată celebrului pictor care este cunoscut mai ales sub numele de Jan Vermeer van Delft. Expoziția poate fi vizitată în între 22 mai și 19 iunie în incinta Centrului Cultural German Timișoara. Prin acest eveniment, Centrul Cultural își dorește să promoveze tinerele talente din Timișoara și să contribuie pe plan local la diversitatea culturală europeană.
Din cele 1503 de fotografii în care elevii de liceu joacă scenele din picturile lui Vermeer, 48 au fost selectate pentru a face parte din expoziție. Imaginile au fost realizate la orele de Educație Vizuală și Artistică sub coordonarea pictorului Sorin Scurtulescu. „Prin acest demers cultural, artistic, şi pedagogic se încearcă formarea bunului gust artistic cât şi întelegerea noţiunilor de compoziţie vizuală în pictură, fotografie, film şi scenografie”, spune Sorin Scurtulescu.
Vernisajul va avea loc în data de 22 mai, la ora 18, în incinta Centrului Cultural German Timișoara. Ca invitați speciali îi vom avea prezenți pe domnul Marius Popa, consul onorific, și pe domnul Matthijs van Bonzel, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos.
Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Timișoara împreună cu Galeria LogArt și Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara, în parteneriat cu Ambasada și Consulatul Onorific ale Regatului Țărilor de Jos.Thinking at Vermeer _Afis Oficial n