Otherwise The Loneliness. Altfel, singurătatea – Expoziție colectivă @ Galeria IAGA, Cluj-Napoca

Sâmbătă 6 iunie, de la orele 18.00, se inaugurează expoziția:
Otherwise The Loneliness. Altfel, singurătatea.

Expoziția prezintă o selecție atentă de artişti internationali, istorici şi contemporani, până la tinere talente.
Numele acestora sunt:
Mimmo Paladino, Mimmo Rotella, Ioan Sbarciu;
Liu Bolin, Vincenzo Balsamo,Marco Cingolani, Maurizio Galimberti;
Angela Corti, Marcello De Angelis, Ettore Frani, Silvia Inselvini.
O comparație între trei generații, prin intermediul unor opere alese, aparținând fotografiei, picturii şi sculpturii; o cugetare asupra semnificației comunicării cu arta, o analiză a modalității de creație şi al procesului artistic , pentru a înțelege care anume sunt imaginile și conceptele care stau la baza activității fiecărui artist.
Otherwise the Loneliness: titlul, ca o ironie amară, ilustrează contradictoriu lucrările artistului, singurătatea alegerii, necesitatea izolării şi în acelaşi timp confruntarea cu istoria, persistența imaginii în experimentul cu materiale, raportul subtil între necesitatea expresiei şi traducerea acesteia în materie şi formă.

De la icoanele din cultura tradițională, specifice unui teritoriu reinventat de Mimmo Paladino, la disparițiile scenice ale lui Liu Bolin; de la ready made-urile pline de afecțiune ale lui Maurizio Galimberti, omagii aduse numelor mari ale artei contemporane, la procesele de adunare şi scădere specifice imaginilor lui Mimmo Rotella; de la lirismul figurativ al lui Vincenzo Balsamo, la poeticele peisaje izolate şi arse ale lui Ioan Sbârciu; de la picturile injectate ale lui De Angelis, la pietrele țesute ale Angelei Corti; de la broderiile picturale şi obsesive ale Silviei Inselvini, până la reprezentările de negru ale lui Ettore Frani.

Expoziția reprezintă un eveniment important pentru criticii şi colecționarii internaționali de artă, confirmând dorința galeriei IAGA de a promova dialogul între Arta Contemporană italiană şi cea est-europeană, privind înspre un viitor cert unde schimbul cultural şi dialogul internațional va fi fundația pe care se vor construi proiecte de lungă durată, şi se vor trasa noi granițe geografice artistice şi culturale.
Expoziția este însoțită de un catalog, dedicat proiectului expozițional. Acesta conține imagini detaliate cu toate operele expuse.

Liu Bolin,Canal Grande_Venezia
Liu Bolin
Canal Grande_Venezia
2010
Stampa Lambda su alluminio/ Lambda print on aluminum/ Lambda print pe aluminiu
90×90 cm

Cingolani Marco, Non vedo Cappucetto Rosso
Marco Cingolani
Non vedo Cappucetto Rosso
2004
Olio su tela/ Oil on canvas / Ulei pe pânză
200×200 cm

Ettore Frani, Semenza
Ettore Frani
Semenza
2011
Olio su tavola/ Oil on wood / Ulei pe panou de lemn
110×140 cm