O vizită în atelierul Rodicăi Lomnășan

Lomnasan_Rodica_Artindex_01Când viața te împinge departe de țară pentru o vreme – nici nu trebuie să fie prea mult dar e cu atât mai acut dacă e vorba de multe luni sau chiar ani – te întorci pășind cu o ciudată ezitare. Trebuie să reînveți căile cândva familiare chiar dacă drumurile și locurile părăsite vremelnic au rămas neschimbate. Ce s-a schimbat este propria noastră ființă și felul în care percepem cotidianul, banal până nu demult. Chiar și atunci când încercăm să fim obiectivi – sau poate numai atunci – trebuie să admitem osteniți că lumea este o reflexie a ego-ului personal.

Îndrăznesc să cred că printr-un astfel de proces trece Rodica Lomnășan. Reîntoarsă din Cipru unde a reușit să-și practice profesia de grafician si designer, încearcă acum să reevalueze dimensiunea și locul ei în lumea artei plastice contemporane. Sper ca vizita de atelier ilustrată aici să-i fie de un oarece folos. Mai multe date găsiți în fișa ei de artist.

Text/Photo: Mihai ConstantinLomnasan_Rodica_Artindex_51 Lomnasan_Rodica_Artindex_49 Lomnasan_Rodica_Artindex_46 Lomnasan_Rodica_Artindex_48 Lomnasan_Rodica_Artindex_24 Lomnasan_Rodica_Artindex_21 Lomnasan_Rodica_Artindex_14 Lomnasan_Rodica_Artindex_13 Lomnasan_Rodica_Artindex_03 Lomnasan_Rodica_Artindex_06 Lomnasan_Rodica_Artindex_07 Lomnasan_Rodica_Artindex_09 Lomnasan_Rodica_Artindex_12 Lomnasan_Rodica_Artindex_11 Lomnasan_Rodica_Artindex_17 Lomnasan_Rodica_Artindex_16 Lomnasan_Rodica_Artindex_41 Lomnasan_Rodica_Artindex_42 Lomnasan_Rodica_Artindex_44 Lomnasan_Rodica_Artindex_50 Lomnasan_Rodica_Artindex_15 Lomnasan_Rodica_Artindex_28