Dublu eveniment @ Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia
și Primăria Municipiului București
vă invită sâmbătă, 25 aprilie la un dublu eveniment, ce va avea loc în sala Scoarțelor

unnamedv
Sâmbătă, 25 aprilie ora 16:00

Conferința intitulată
Colecțiile de artă ale familiilor Bibescu-Basarab Brâncoveanu,
susținută de istoric de artădrd. Oana Marinache
și istoric de artă conf. univ. dr. Ioana Beldiman.

Pornind de la inventarele inedite din fondurile familiale Bibescu, Brâncoveanu, Darvari și Starzenska, identificate în Arhivele Naționale Direcția Municipiului București, Oana Marinache încearcă reconstituirea unor tendințe de colecționism în cazul unor membrii importanți ai familiilor analizate. Dacă în cazul domnitorului Gheorghe Bibescu (1802/1804 – 1873), dispunem de inventarul apartamentelor sale, realizat la Paris cu prilejul succesiunii din 1873, în cazul fiului său, prințul George G. Bibescu (1833-1902) apelăm la fotografiile interioarelor sale și ale soției sale, Valentine de Caraman-Chimay (1839-1914), pentru a puncta câteva opere de artă.
Nora lor, prințesa Martha Bibescu (1886-1973) a colecționat deopotrivă obiecte legate de viața împăratului Napoleon I, dar a onorat și memoria domnitorului-martir, Constantin
Brâncoveanu (1654-1714). Conf. univ. dr. Ioana Beldiman va recrea atmosfera din Palatul Mogoșoaia din preajma celui de-al doilea război mondial, cu obiectele de artă prezente atât în evocarea lui Grigore Ionescu, cât și în fotografiile de epocă.unnamed
Sâmbătă, 25 aprilie ora 17:00

Concertul de muzică veche românească
Spitalul Amorului, susținut de mezzosoprana Oana Andra,
acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici.

Mezzosoprana Oana Andra, solistă a Operei Naţionale Bucureşti, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici propune publicului  plăcerea de a asculta un buchet de arii şi romanţe naţionale din perioada interbelică, intitulat Spitalul amorului. Pe lângă cântecele populare culese de Anton Pann şi grupate sub acest titlu, mezzosoprana va interpreta romanţe din colecţia “Chitaristul Român”, precum și piese scrise de Carol Decker, G. Carlson, G. Cavadia ş.a.
Mişcarea scenică asigurată de Mihaela Ţigănuş, costumaţia şi profesionalismul interpreţilor vor conduce auditoriul în atmosfera de mare rafinament specifică perioadei noastre interbelice.

Vă așteptăm cu drag, la Palat, unde magnoliile sunt înflorite și pajiștile smălțuite, pentru a petrece o dupa-amiază de neuitat!