Tabăra de creație “Semn de Primăvară” – Eveniment organizat în cadrul Proiectului Contemporanii la Domeniul Otetelișanu

Tabăra de creație Semn de Primăvară
Eveniment organizat în cadrul Proiectului Contemporanii la   Domeniul Otetelișanu, 19-28 aprilie 2015

contemporanii_conacul_otetelisanu_pt_maria_pasc

În perioada 19-28 aprilie, Domeniul Otetelișanu deschide porțile, de data acesta în haine împrimăvărate, artiștilor invitați în cadrul taberei de creație, organizată de Contemporanii, cu tema Semn de primăvară.

Astfel, tabăra reunește și provoacă cinci artiști plastici romani: Florin Ciubotaru, Sorin Iosub, Iuri Isar, May Oana Isar, Mihai Sârbulescu.  Ei se vor integra în peisaj pentru de a face ca, pe pânzele lor, să explodeze ceea ce cu delicatețe li se așterne ochilor – peisaj edenic frumos și luminos, vegetație proaspăt ivită, mirifice felurimi florale, cer diafan, structuri naturale sau subtile elemente ahitecturale.

Alegerea locului de desfășurare se datorează atât coordonatele geografice, ce fac posibil ca la sfârșitul lunii aprilie natura să fie în plină sărbătoare a văzului și auzului, cât și datorită aerului întrutotul binefăcător și cu ținută voievodală a locului, ce te îmbie să i te livrezi necondiționat.

Roadele obținute se vor culege catre toamnă, la București, când lucrări de pictură, grafică, tapiserie și fotografie vor fi propuse publicului, laolaltă, în cadrul unui eveniment expozițional. Și, ca o fericită completare, fotografia lui Mihail Alexandrescu va consemna felul în care artiștii se apleacă asupra temei propuse și a momentelor tihnite, magice, ale bucuriei de a fi împreună.

________________________________
Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociația Făuritori ce își propune valorizarea Culturii românești actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea și susținerea de activități artistice, socioculturale, tabere de pictură și expoziţii, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.

Echipa Contemporanii
contact@contemporanii.org