Virtuțile – desen și obiect de Ovidiu Simionescu @ Muzeul Național al Țăranului Român

Virtuțile – desen și obiect
Portret / Atelier Ovidiu Simionescu
25 martie – 19 aprilie 2015, Sala Irina Nicolau
Muzeul Național al Țăranului Român

Afis_Portret_Atelier_Ovidiu_Simionescu_resize_RGBMuzeul Național al Țăranului Român vă invită la expoziția Virtuțile – desen și obiect a artistului Ovidiu Simionescu, în cadrul seriei Portret / Atelier, la Sala Irina Nicolau
Vernisaj:  25 martie 2015, orele 18
Expoziția va fi deschisă în perioada 25 martie – 19 aprilie 2015, de marți până duminică, orele 10 – 18, intrarea liberă

cruce copil / cruce floare / cruce zbor / cruce stâlp / semn – virtute / străvezime – văzduh

Întâlnirea cu Ovidiu Simionescu obligă la un dialog al tăcerii conținute în forța obiectului, desenului, sculpturii, pe care le face cu discreția și modestia unui inițiat adevărat.
Este o plimbare tăcută prin lumea simbolurilor, transformate în semne personale, recăpătând identitatea începuturilor, o stare poetică dublată de o bună cunoaștere, aceea în adâncimea lucrurilor, stărilor.
Dacă putem vorbi de un corp viu al obiectelor, acesta este și cel al crucilor lui Ovidiu Simionescu. Ele pulsează, irump cu o putere discretă dezvăluind în același timp tensiunea luminoasă a semnului. Obiectul devenit însemn îți revelează un adevăr simplu: transformă materia în prezență și leagă omul de imaginea și trăirea hristică.
Crucile sunt transfigurate și amprentate, precum primul semn al lumii creștine – vehicul pentru mântuire –, pline de o iradiere care umple și păstrează sensul credinței. Indiferent de mărime, prin semne discret incizate sau reliefate, ele trimit într-o manieră esențializată la trupul lui Hristos.
Curator: Lila Passima