Artxpert Bucuresti prezinta: Paul Hitter Recent Works in USA

hitter

Artxpert Bucuresti prezinta: Paul Hitter Recent Works in USA

Pe 21 Martie incepand cu ora 19, galeria Artxpert Bucuresti,din strada Putul lui Zamfir nr.45-47,  va prezenta in premiera o selectie de lucrari ale artistului Paul Hitter, proaspat intors in Romania dupa o calatorie de trei luni in America. Tablourile au fost realizate in exclusivitate in Statele Unite ale Americii, ele fiind expuse deja in expozitii personale si de grup in Los Angeles si Salt Lake City.
Prezentarea va fi deschisa doar pentru o zi, in data de 21 Martie, artistul urmand apoi sa isi continue calatoria prin Europa , printr-o expozitie de 2 saptamani in Marsilia, in cadrul festivalului Latcho Divano.
In cadrul evenimentului va rula in premiera filmul documentar cu si despre artist ”Exil” .
Lucrarile Americane ale artistului Paul Hitter, continua in linia binecunoscuta a curentului descoperit de Paul Hitter insusi, numit Expresionism Balcanic. Perioada Americana se dovedeste a fi foarte productiva, Paul Hitter realizand in numai 3 luni peste 15 picturi, in tot acest timp artistul calatorind si expunand in diferite orase ale Statelor Unite.Este de altfel a doua calatorie peste Atlantic a artistului, in 2014 Paul Hitter expunand in Los Angeles in binecunoscutul House of Blues din Los Angeles alaturi de trupa VIZA, si in Brooklyn Bowl din Las Vegas alaturi de trupa de avengura internationala Gogol Bordello.
Experienta Americana, calatoria continua, lumina solara a Californiei, locurile si oamenii noi, toate acestea isi pun amprenta asupra picturilor artistului, aducand un plus de culoare, cat si teme legate de cultura Americana si de noua cultura Globala, interpretate si asimilate Expresionismului Balcanic.
Expresionismul Balcanic- Este un curent inventat de Paul Hitter,lansat in anul 2010 in Bucuresti, avand la baza experienta din Exil a artistului, acesta studiind si traind in Germania timp de 9 ani. Expresionismul Balcanic este un mix explosiv intre cultura tipic Balcanica, mituri si traditii, arta naiva, cultura Roma, si Expresionism pur. In 2014, Manifestul Expresionismului Balcanic este lansat de catre artist impreuna cu Galeria Artxpert.
Manifestul Expresionismului Balcanic poate fi gasit aici: http://popartxpert.blogspot.ro/2014/03/the-balkan-expressionism-manifesto.html
Paul Hitter este un pictor Roman, nascut in 1982, il are ca Maestru pe artistul Matei Serban Sandu, studiaza la Academia de Arta din Munchen in clasele artistilor : Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.
A expus in expozitii personale si de grup din: Bucuresti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.
Traieste in prezent in Romania si Statele Unite ale Americii.
Site-ul de prezentare Paul Hitter : www.paulhitter.com
Galeria Artxpert  este o galerie infiintata in anul 1990, avand un sediu in Bucuresti si unul in Pasadena, California. Galeria reprezinta exclusiv urmatorii artisti:  Matei Serban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.
Site-ul galeriei: http://artxpert.net/
Filmul Exil este finalizat de autoare, Elena Nazare,  dupa aproape 3 ani de lucru si documentare. Filmul il are in centru pe Paul Hitter, artist originar din Romania care duce o viata tipica emigrantilor din vestul Europei. Cultura Roma este inspiratia lui Paul si pata de culoare a filmului Exil. Filmul este despre o calatorie continua si pune in lumina problemele cu care artistul se intalneste zi de zi in viata sa de ”cetatean de mana a doua” in orasul Munchen din Germania, tradand totodata pasiunea si dragostea Elenei Nazare pentru viata Romilor.
Trailer Exil:  https://www.youtube.com/watch?v=b4UkCnMAW1s
Sponsori: Coca Cola , Piraeus Bank, Butan Gaz, Funk Insurances

 

 

Paul Hitter expune la Bucuresti o parte dintre lucrarile realizate in Statele Unite ale Americii. Vernisajul la galeria Artexpert sambata, 21 martie, ora 19.hitter_paul_ax_06