“Strune și neume” – expozitie Claudia Mușat @ Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și Primăria Municipiului București
vă invită , la vernisajul expoziției  CLAUDIEI MUȘAT
Strune și neume
Duminică, 1 martie, ora 16, la Galeria Casa Artelor
Expoziția poate fi vizitată până pe 3 aprilie 2015
Curator – Mădălina Mirea
AfisCM
Lucrările Claudiei Mușat, intens concentrate ca expresie artistică, readuc în atenția publicului contemporan eleganța discretă a gesturilor vechi. Găsim aici puritatea și organicitatea micilor și prețioaselor receptacule ale firului de mătase, cu care liniștea interioară a degetelor stabilește o corespondență perfectă.Vă invităm să fiți martorii  unui gest delicat și complex.
Claudia Viorica Mușat (1958) este lector la Universitatea Națională de Arte, București, Facultatea de Arte Decorative și Design. A absolvit secția de tapiserie contexturi a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, București, la clasa prof. univ. Maria Blendea, iar din 2006 este doctor în arte vizuale, cu o teză care tratează Efecte vizuale specifice țesăturilor contemporane folosite în creația și producția  de îmbrăcăminte, teză coordonată de prof. univ. dr. Gheorghe Achiței.
Artista a participat la numeroase expoziții internaționale de grup, la Veneția, Bruxelles, Szombathely în Ungaria, la Ruse în Bulgaria, precum și la expozițiile internaționale de miniaturi din Franța și Canada. Lucrări ale Claudiei Mușat au figurat și în Expoziția de Artă Românească de la Moscova, în 1988.
În țară, alături de participări la expozițiile colective organizate la București, Iași, Craiova, Slobozia, Tulcea, Dej, Râmnicu Vâlcea, Cluj, artista este o prezență constantă la toate manifestările de prestigiu ale genului: Trienala de tapiserie, Salonul Miniaturi textile, Salonul Național de Artă Decorativă de la Cotroceni etc.
Expozițiile personale de la Galeria Simeza din București, de la Muzeul de istorie al Județului Vâlcea, precum și cea de la Galeria Arta din Câmpulung au adus în jurul lucrărilor Claudiei Mușat un public cunoscător și fidel.
Creația artistei a fost nominalizată pentru premiul celei de-a 8-a  Bienale de Dantelă de la Bruxelles, în 1998, precum și pentru premiul UAPR Filiala Arte Decorative București, în 2011. Un an mai târziu, Claudia Mușat a primit placheta Iulia Hașdeu, în cadrul proiectului cultural “Iulia Hașdeu și Poezia Picturii”, ediția a II-a, organizat de Muzeul Memorial B.P. Hașdeu Câmpina.
Lucrări ale artistei se regăsesc în colecții publice și private, din țară și din străinătate.