Concert al elevilor Școlii de Muzică şi Arte Plastice “Iosif Sava” la Palatul Suțu

ACCUMM concert 25 februarie

Fundația ACCUMM prezintă un concert susţinut de elevii Școlii de Muzică şi Arte Plastice „Iosif Sava”
Miercuri, 25 februarie, la orele 19, Fundația ACCUMM are programat, în Stagiunea muzicală ”Iosif Sava” pe care o organizează de 15 ani la Palatul Suțu un eveniment devenit tradițional pe parcursul ultimilor ani. În generoasa găzduire a Muzeului Municipiului București, în a doua jumătate a lunii februarie a fiecărui an, Stagiunea ”Iosif Sava” a Fundației ACCUMM aduce în fața publicului de la Palatul Suțu elevi ai Școlii de muzică și arte plastice ”Iosif Sava” din București.
Invitaţi sunt elevii Școlii de Muzică şi Arte Plastice „Iosif Sava”: Dragoş Obadă, Luca Amarandei, Leonid Lupaşcu, Cristina Filipoiu, Victor Gabriel Antonescu, Martha Liţă, Anelise Gămulescu, Raluca Sachelarie, Petru Tolea, Martha Mincu, Catinca Nistor, Ioana Andreea Movileanu, Emanuel Iuşan, Georgică Pârvu, Erica Cadar, Eugen Munteanu, Angela Enache, Ștefan Bobeico, Maya Muşat, Theodora Enache. Acompaniamente pianistice: Profesorii Ramona Micu, Adriana Maier, Anca Niţescu,Olga Babadjan, Tiberiu Chirănuş.
Manifestarea se dorește, în luna în care s-a născut în 1933 Iosif Sava, un respectuos mod de rememorare a uneia dintre coordonatele personalității pe care a reprezentat-o omul de cultură al cărui nume unește cei doi parteneri ai acestei ”serate”. Este vorba despre calda protecție oferită tinerilor muzicieni, element stimulator al evoluției lor profesionale și umane.
Personalitatea enciclopedică a celui omagiat, ne-egalată încă în nici unul dintre domeniile în care aceasta s-a manifestat, a avut, timp de câteva decenii, un efect determinant asupra vieții muzicale românești, și nu numai. Generații întregi de muzicieni și iubitori de muzică au avut în Iosif Sava un reper în ceea ce privește fenomenul muzical sub toate aspectele în care acesta interferează cu existența. Din credința că muzica structurează, înfrumusețează, îmbogățește și sporește calitatea vieții, regretatul Iosif Sava a găsit resursele de a desfășura până în ultima clipă, neobosit și neabătut, o luptă întotdeauna argumentată pentru recunoașterea și regăsirea dimensiunii culturale a conștiinței, individuală și colectivă, ca sublimă înzestrare a omului. Consecințele acestui efort sunt încă prezente în societatea românească sub forma unuia dintre aspectele ce mai pot hrăni încă un nivel, greu de menținut, al speranței legate de evoluția fiecăruia dintre noi în sensul recunoașterii culturii ca fiind indispensabilă.
Semn al recunoașterii și al recunoștinței, punerea numelui ”Iosif Sava” pe frontispiciul celor două acțiuni culturale – Școala și Stagiunea – reprezintă, în același timp o onorantă sarcină asumată. Aici poate fi găsită explicația unor realizări excepționale ale procesului dedicat pe care Școala ”Iosif Sava” îl desfășoară permanent, între acestea cel mai recent și răsunător fiind rezultatul pe care violoncelistul Andrei Ioniță, fost elev al acestei școli, la clasa actualului director, doamna Ani Marie Paladi, l-a obținut la unul dintre cele mai importante concursuri de muzică din lume, ARD – Munchen.
Spectatorii care vor veni miercuri, 25 februarie, orele 19, la Palatul Suțu și al căror acces va fi liber, vor avea prilejul întâlnirii cu o imagine plină de speranță a viitorului nostru.