“OFRANDĂ LUMINII” – Corneliu Drăgan-Târgovişte la Galeria de Artă Calea Victoriei 33

AFIS-WEBComunicat de presă
“OFRANDĂ LUMINII” – Corneliu Drăgan-Târgovişte Galeria de Artă Calea Victoriei 33 vă propune, in perioada 17 februarie – 4 martie 2015, o nouă expoziţie a pictorului Corneliu Drăgan Târgovişte, unul din cei mai importanţi acuarelişti români ai momentului. Vernisajul va avea loc miercuri, 18 februarie 2015, la orele 18.00. Evenimentul, al cărui cuvânt de deschidere va fi susţinut de către Corneliu Ostahie, scriitor, editorialist şi critic de artă, este organizat de Asociaţia Butescu Art Studio în parteneriat cu Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”. In incheiere pianista Eliza Puchianu, premiantă a Yahama Scholarship for Pianists 2014, va susţine un micro-recital ce va cuprinde o stilistică pianistică amplă, in ordine cronologică – de la epoca barocă până in contemporaneitate.
Corneliu Drăgan Târgovişte a reprezentat cu succes România la Bienala de Acuarelă de la Shanghai – China 2012, Salonul Internaţional de Acuarelă de la Aiguillon – Franţa 2013 şi la Bienala Internaţională de Acuarelă de la Estaimbourg – Belgia 2014. “E suficient să-i priveşti opera; să citeşti, printre valurile de lumină ale lucrărilor sale, care te îndeamnă să visezi; să descifrezi, pe albul hârtiei, metamorfoza stropului de apă devenit cântec, amintire, vers. Se înţelege, lumea căreia îi dă viaţă este o frântură din sufletul său: frumos gândită şi maiestuos dezvăluită ochiului. În mantii transparente – ţesute din zori de ziuă, transfigurări ale renaşterii unei picături de viaţă. Fie că înfăţişează un peisaj urban, o marină, o Veneţie sau ne invită într-o călătorie cromatică prin universul florilor. Tehnica acuarelei presupune spontaneitate şi siguranţă a gestului. Sub imperiul emoţiei, a trăirii unice a clipei, culorile de apă şi hârtia pot să dea naştere unei capodopere.
Pentru Corneliu Drăgan Târgovişte totul e simplu. Dealtfel, simplitatea naturaleţii este cea care îi defineşte opera. Şi drumul, şi atitudinea sa în viaţă.” (Veronica Marinescu, editor şi critic de artă)