Prieteni-Colaboratori Artindex
De la înființarea sa, în 2010, Artindex s-a bucurat de suportul moral, logistic, financiar sau editorial al mai multor persoane. Mulțumirile le-au fost comunicate fiecăruia/fiecăreia în parte sau au rămas undeva, într-un cufăr al ingratitudinii. Aici voi centraliza însă contribuțiile editoriale consecvente și consistente. Cu mențiunea general valabilă că, Artindex fiind un demers non-comercial, aportul celor de mai jos nu a fost remunerat. A fost rezultatul unei faste întâlniri între potențialul diseminator al platformei Artindex și interesul de a-și răspândi scrierile al semnatarilor spre folosul ambelor părți și în primul rând al dumneavoastră, cititorii. Iar lista este așa cum ar trebui să fie. Adică mereu deschisă.
(Mihai Constantin)
Tudor Octavian este, într-un fel, co-fondator moral al Artindex prin rolul de fertilizare, usile deschise și prietenia binevoitoare și generoasă pe care mi-a aratat-o din clipa în care am pătruns în lumea artelor plastice căutând sistem și corență în ceea ce îmi părea prea vast și haotic. În plus, și-a deschis arhiva de fotografii, amintiri și texte cititorilor Artindex, gest concretizat prin numeroase articole în exclusivitate care au adus valoare acestui website. Povestea (re)întâlnirii noastre am scris-o mai pe larg AICI.
Corneliu Ostahie S-a născut la 19 septembrie 1951 în oraşul Roznov, judeţul Neamţ.
Licenţiat în Filosofie.
Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România.
A publicat următoarele cărţi:
• „Balans” (versuri), Ed. „Junimea”, Iaşi, 1976;
• „Recif” (versuri), Ed. „Eminescu”, Bucureşti, 1980;
• „Vasile Chinschi. Memoria privirii” (eseu) Ed. „Sport-Turism”, Bucureşti, 1981;
• „Experienţe pe sufletul viu” (versuri), Ed. „Eminescu”, Bucureşti, 1983;
• „Existenţa de probă” (versuri), Ed. „Eminescu”, Bucureşti, 1985;
• „Ochii Cobului Poe” (versuri), Ed. „Eminescu”, Bucureşti, 1989;
• „Artişti, ateliere, galerii” (eseuri, cronici, interviuri), Ed. „Karta Graphic”, Ploieşti, 2009, ediţia I; Ed. „Detectiv”, Bucureşti, 2011, ediţia a II-a;
• „Muzeul straniu” (versuri), Ed. „Dacia xxi”, Cluj-Napoca, 2011;
• „Clinamen”, Ed. TipoMoldova, colectia „Opera Omnia”, Iași, 2913.
• Colaborator permanent al revistelor „Însemnări ieşene”, „Literatorul”, „Bucureştiul literar şi artistic” şi al site-ului www.artindex.ro
S-a stins din viata in noiembrie 2015
Corneliu Stoica
Desi nu e ultimul pe aceasta lista, dl. Stoica este cel mai recent “colaborator fara simbrie” al Artindex. Si datorita lui, arta plastica galateana este atat de bine reprezentata pe acest site. Poet, publicist, istoric, dar, pentru noi, mai ales critic de arta, Corneliu Stoica a inceput din anii 1970 sa inventarieze si sa publice articole si carti referitoare la peisajul plastic de la mal de Dunare. El insusi galatean, născut la 15 iunie 1941, satul Măcişeni, comuna Corni, Stoica a absolvit Pedagogia si apoi Literele, sectia romana – spaniola la Universitatea Bucuresti. Dedicatia lui pentru arta galateana s-a fructificat cel mai recent in 2018, in cartea “Artisti galateni interbelici” si apreciem ca din numeroasele fise de artist acumulate peste timp, impartaseste cu cititorii Artindex o parte consistenta.
Florin Colonaș