IPOSTAZELE LINIEI | Gabriela Popa BENESCU @ Galeria de artă DANA

AFISIPOSTAZELE LINIEI  | Gabriela Popa BENESCU

Galeria de artă DANA invită publicul ieșean la vernisajul expoziției de pictură IPOSTAZELE LINIEI semnată de către artistul vizual Gabriela Popa BENESCU – cadru didactic al Universității de Artă „George Enescu” Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design – luni 8 decembrie 2014, ora 18.00, str. Prof. Cujbă, nr. 17, Iași.
În deschiderea evenimentului vor vorbi prof. univ. dr. Liviu Suhar.
Icar, 63 x 63 cm, tempera grasu0103  pu00E2nzu0103, 2010
„Creațiile doamnei Gabriela Popa – Benescu sunt prezențe constante în diverse expoziții locale, naționale și internaționale, personale, sau de grup restrâns sau mai mare, în țară sau în Europa. Aceste participări de multe ori au fost onorate prin însemne ale recunoașterii valorii sub forma unor diplome și medalii.
(…) Privitorul devine captivul picturii aflată în fața sa. El este determinat la lectura cadrului parcurgând cu privirea pas cu pas suprafața. Fără să-și dea seama el se implică în descifrarea unor ecuații a căror formulă cheie se află ascunsă undeva în straturile de culori suprapuse și interferate, sub mantia unor rețele de linii generatoare de forme geometrice. În țesătura născută din întrepătrunderea formelor geometrice riguros elaborate, chiar exigente, se ascund îmbinări și articulări născute ca urmare a alăturării suprafețelor colorate puse în starea de vibrație plastică datorată contrastelor structurale. Aluziile la originile figurative ale formelor din natură care au devenit în compoziție pretexte plastice pentru definirea conținutului mesajelor, sunt mascate prin prelucrarea lor până la limita abstracțiilor de sorginte pur geometrică. Doar o analiză pas cu pas, din aproape în aproape a suprafeței pictate inventariind într-o ordine logică părțile și fragmentele dezvăluite, încifrate într-un microcosmos aparent, extras din realitate și integrate ansamblului compozițional, sunt în măsură ca odată cuprinse în câmpul vizual al privitorului, să reconstituie legenda sau istoria ascunsă sub acele straturi de culoare și semnificantele structuri plastice.” (Prof. univ. dr. Liviu Suhar)

Expoziția va fi deschisă în perioada 8 decembrie 2014 – 9 ianuarie 2015.Invocu00E2nd ploaia I, 63 x 63 cm, tempera grasu0103  pu00E2nzu0103,  2011