Corul Sound sărbătoreşte 20 de ani printr-un concert la Sala Radio, pe 27 noiembrie

afis sound 20 de ani

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Corul Sound va sărbători, pe 27 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio din Capitală, 20 de ani de la înfiinţare, printr-un concert care va cuprinde lucrări din perioade diverse, de la Renaştere la contemporană, piese româneşti şi din repertoriul universal.

Corul Sound a luat naştere ca formaţie corală mixtă a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. De-a lungul anilor, au făcut parte din Sound aproximativ 130 de tineri talentaţi, studenţi şi absolvenţi ai diverselor facultăţi bucureştene, iubitori ai muzicii de calitate. Sub conducerea dirijorului Voicu Popescu, corul reuneşte în prezent 35 de membri.

Ansamblul prezintă în concertele sale în ţară şi străinătate un repertoriu foarte variat, cu lucrări din patrimoniul românesc şi internaţional, de la creaţii medievale la cele contemporane, dar şi partituri din zona divertismentului muzical. Numeroase participări la festivaluri şi concursuri în afara României au adus Corului Sound un Grand Prix, trei medalii de aur, două de argint, premii întâi, premii ale publicului etc.

În concertul aniversar, publicul va avea ocazia de a asculta un repertoriu cu totul special: lucrări de la Renaştere la perioada contemporană, piese româneşti şi din repertoriul universal, toate acestea selectate dintre cele mai de succes concerte ale grupului.

De asemenea, selecţia lucrărilor s-a făcut astfel încât să fie marcate momente semnificative din istoria corului. Spectatorii vor putea asculta piese cu care ansamblul a obţinut premii la importante concursuri internaţionale. Mai mult, şase calupuri de proiecţii video vor permite publicului să cunoască mai multe despre evoluţia Corului Sound, fiind evocate turnee în ţară şi străinătate şi alte aspecte din culisele ansamblului.

Trei invitaţi speciali – mezzosoprana Sidonia Nica, muzicianul Adrian Naidin şi pianistul Mădălin Voicu Jr. – vor evolua alături de Sound pe scena Sălii Radio. Evenimentul va fi prezentat de Gianina Corondan.

Seara dedicată frumoasei aniversări a corului va cuprinde şi o lansare de carte – “20 de ani de Sound”, volum semnat de una dintre membrele ansamblului, Dana-Irina Stănculea.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Pe facebook, aici https://www.facebook.com/events/1507144249572788/