De unde își iau artiștii materiale? O vizită la Mustash

 

Mustash_Artindex_05 Mustash_Artindex_02 Mustash_Artindex_07 Mustash_Artindex_09Text și foto de Mihai Constantin

Mă minunam într-un articol de acum câțiva ani ce progrese a făcut producția de culori, pânze și pensule. De la îndeletnicirea secretă a breslelor și a atelierelor de zugravi de altădată, azi e numai o chestiune de bani – mereu bani – ca să duci acasă tot ce ai și nici nu știi că ai nevoie pentru a îți putea hrăni o arzătoare pasiune sau un hobby aducător de placeri duminicale. Am fost astras de mustața care te imbie în noul magazin de pe Calea Griviței 37, vizavi de facultatea de sculptură și la câțiva pași de celelalte clase ale Universității de Arte București. Poziționat strategic, carevasăzică, cum ar spune Nenea Iancu.

Am intrat și m-au năpădit nostalgiile. Copil fiind, înainte de a ști să citesc chiar, mă atrageau librariile unde rasfoiam în viteză cărțile pentru a trage cu poftă în piept mirosul specific al paginilor proaspăt tipărite. O dependență de care mă bucur și în ziua de azi. Apoi mă zgâiam zeci de minute, pâna la limita răbdării parinților, la pixurile Flaro, la stilourile cu inserții aurii, la pensule și la acuarele, la blocurile de desen, la hârtia creponata, echerele și riglele din lemn de fag, la penare, filmele de diapozitiv sau la hărțile geografice care promiteau evadări atunci imposibile. Într-un asemenea plonjeu înapoi m-a aruncat vizita la Mustash. Și, cum limita talentului meu plastic m-a plesnit peste față de mai multe ori până acum, am împărțit dorința de a avea materiale profesionale cu plăcerea de a face un cadou cuiva care chiar are nevoie și stie ce să facă cu ele. Așa că am plecat încărcat de panze, culori și tușuri de grafică alese la buna recomandare a celor din magazin.

Acum am un bun prilej de a reveni la Mustash. O saptamană întreagă de oferte și reduceri Black Friday, până pe 28 noiembrie. Găsiți oferta AICI.Mustash_Artindex_12 Mustash_Artindex_14 Mustash_Artindex_11 Mustash_Artindex_15 Mustash_Artindex_16 Mustash_Artindex_08 Mustash_Artindex_17 Mustash_Artindex_18 Mustash_Artindex_20 Mustash_Artindex_28 Mustash_Artindex_38 Mustash_Artindex_27 Mustash_Artindex_22 Mustash_Artindex_21 Mustash_Artindex_24 Mustash_Artindex_31 Mustash_Artindex_32 Mustash_Artindex_33 Mustash_Artindex_34 Mustash_Artindex_35 Mustash_Artindex_40 Mustash_Artindex_42 Mustash_Artindex_44 Mustash_Artindex_30 Mustash_Artindex_29 Mustash_Artindex_25 Mustash_Artindex_45 Mustash_Artindex_46 Mustash_Artindex_47 Mustash_Artindex_48 Mustash_Artindex_49 Mustash_Artindex_50 Mustash_Artindex_51 Mustash_Artindex_52 Mustash_Artindex_53 Mustash_Artindex_23 Mustash_Artindex_03