Licitație GRIMBERG – Miercuri, 26 noiembrie

Licitație de Artă la GRIMBERG: Balonul de aur al lui Nicolae Dobrin alături de tablourile lui Grigorescu
79
Galeria și Casa de Licitații GRIMBERG va fi miercuri 26 noiembrie, de la orele 19:30, în sediul său din strada Postelnicului, numărul 12, gazda unui eveniment de gală special, încărcat de emoție și culoare: Licitația de Artă Românească și Universală. GRIMBERG încheie astfel sezonul de toamnă al licitațiilor, printr-o alăturare inspirată a peste 100 de piese de colecție.
Expoziția și licitația aduc în fața publicului iubitor de artă lucrări aparținând școlilor de pictură de secol XIX și XX, italiană, norvegiană, maghiară, germană și franceză. Loturile – vedetă care promit să tenteze simțurile colecționarilor și investitorilor poartă semnăturile celebre ale unora dintre cei mai îndrăgiți pictori: Nicolae Grigorescu, Nicolae Vermont, Octav Băncilă, Iosif Iser, Henri H. Catargi, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Dumitru Ghiață, Samuel Mützner, Kimon Loghi, Leon Alexandru Biju, Eugen Ispir, Constantin Piliuță, Gheorghe Șaru, Paul Miracovici, Apostol Mănciulescu, Dragoș Morărescu, Mina Byck Wepper, Mircea Ciobanu, Ștefan Constantinecu și Vasile Grigore.
Este pentru prima dată când Casa de Licitații și Galeria de Artă GRIMBERG reunește sculpturi semnate de unii dintre cei mai de seamă reprezentanți ai acestui gen de artă. Pe segmentul de sculptură clasică, se remarcă lucrările lui Gheorghe Tudor, un artist la fel de important pentru sculptura românească precum  Nicolae Grigorescu pentru pictură. Un alt sculptor renumit este Richard Hette – un tradiționalist care a redat cu o sinceritate incredibilă frumusețea și greutățile vieții satului și ale țăranului român.  Lucrări de impact sunt și cele semnate de marele Ion Jalea, artist realist, cunoscut în special pentru tendința sa de a incorpora morfologii fantastice ale mitologiei antice. Pe segmentul artei contemporane,  următoarele licitații GRIMBERG aduc în fața publicului o lucrare din bronz semnată de Silviu Lisaru, un artist emergent promițător, prezent în toate expozițiile și evenimentele culturale importante.
Evenimentul urmărește susținerea tinerilor artiști și promovarea tuturor formelor de expresii vizuale mai ales în rândul publicului amator de artă. De aceea, GRIMBERG încurajează arta în toate formele sale și se poate mândri cu peste 20 picturi pe pânză, picturi murale, picturi cu vin, desene în smoală, stencil pe pânză, grafică,  imaginate de: Albert Sofian, Mihai Ciplea, Dorel Topan, Dominic Vîrtosu, Tudor Plăieșu, Delia Orman, Bogdan Ene, Ana Asavei, Ovidiu Kloska, Agape Parasca, Bogdan Nițescu și Tiberiu Chelaru.
Ca si în cadrul licitațiilor precedente, GRIMBERG a pregătit o serie de loturi inedite, unele în premieră pentru piața de artă românească, dintre care amintim cea mai scumpă minge de fotbal vândută vreodată în România, balonul de aur al lui Nicolae Dobrin, primit cadou de la superstarurile fotbalului mondial. Mingea poartă semnăturile celebrilor Ronaldo, Figo şi Roberto Carlos. Banii obţinuţi din vânzarea acestui obiect de colecție vor fi donați sinistraţilor din Bascov, satul natal al lui Dobrin. De asemenea, vor putea fi admirate și numeroase piese de artă iudaice, dar și un spectaculos obiect de mobilier semnat de Laurențiu Dimișcă.

Toate loturile oferite în licitație vor putea fi admirate în incita noului sediu GRIMBERG (strada Postelnicului, nr. 12) , începând cu data de 17 noiembrie, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 — 19.00; sâmbăta și duminica între 10:00 — 17.00. Expoziția se va încheia pe 26 noiembrie, odată cu începerea ‘Licitației de Artă Românească și Universală’. Valoarea totală a loturilor este peste 250.000 de euro. Multe dintre loturile incluse în licitație au prețul de pornire situat sub 500 de euro.

Pentru mai multe informații, vizitați www.grimberg.ro
Persoana de contact: Roxana Deduleasa – PR, Branding & Public Relations GRIMBERG
Participarea este posibilă prin ofertă scrisă sau telefon sau în direct pe Internet, prin GRIMBERG Live.
Dress code: ținuta formală/de seară.