“SEDUCTIA ORIENTULUI” @ Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

afis s o Ax3“SEDUCTIA ORIENTULUI”

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, TRUICART Events si Dan Tudor Truica – curator, au placerea sa va invite la vernisajul expozitiei “Seductia Orientului”, vineri 14 noiembrie 2014, ora 18.30.
In cadrul aceluiasi eveniment va fi inclusa si o sectiune dedicata taberei de creatie si documentare “Balcic – fara frontiere”.
Vor expune 44 de artisti plastici, 72 de lucrari de pictura, scultura, grafica si arta decorativa.
Expozitia “ Seductia Orientului “ reprezinta in primul rand un semnal energic si prezent  in contextul manifestarilor expozitionale din Romania. Pe simezele Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi se regasesc atat lucrarile realizate de artistii participanti în tabara de creatie si documentare TRUICART – Kusadasi, Turcia 2014, dar si creatia altor colegi care au avut bucuria de a cunoaste cultura si civilizatia orientala in ansamblul ei.
In cadrul acestui eveniment sunt prezentate pe simeze lucrarile artistilor plastici care au un parcurs stilistic si emotional inclinat catre fascinanta cultura orientala. Acest demers nu a pornit de la anumite restrictii formale, de limbaj sau expresie plastica, nu a ținut cont de tehnica, dimensiuni si modul de abordare al artistilor participanti.
Organizatorii doresc sa transmita publicului iubitor de arta un mesaj actual si puternic al filiatiei nedeclarate fatis a artei occidentale cu imagistica orientala.
Expozitia va fi deschisa in perioada 14 – 30 noiembrie 2014.

Prezinta: Marius Tita
Curator: Dan Tudor Truicaafis final