11 PINK @ Silvia’s Art Gallery
uzina de valori
PREZINTĂ
MARȚI. 11 NOIEMBRIE. 19.00 – 24.00
11 PINK
În distribuție
AUREL BULACU. PINK
CONSTANTINE.RENAKOSSY. IMAGO
LOUIS BŨNUEL. SALVADOR DALI. CÂINELE ANDALUZ
LA CHARLIE PUB
PIAȚA MUZEULUI NR. 3
Trăim în fiecare zi într-o lume în care negăm și ne negăm sexualitatea, căutând să o ascundem în spatele ușilor închise, a cortinelor, a măștilor de tot felul…
Sexualitatea există, manifestându-se în moduri variate în fiecare dintre noi, prin gânduri, dorințe, atitudini, valori, relații, obișnuințe sau comportament. Biologic, fizic, emoțional, mental – atâtea aspecte pe care le poate îmbrăca sexualitatea!
Sexualitatea – un principiu vital care stă la baza vieții, contrapunând ideea de tandrețe celei de brutalitate, ideea de dorință celei de respingere, ideea de erotism celei de egoism…
DESPRE 11 PINK
La început, a fost doar ROZ, pentru că aveam nevoie să văd ROZ. Mai apoi, am început să văd lumea altfel decât o văzusem până atunci, pentru că am descoperit ROZ-ul în mine. Iar când am văzut lucrările lui Aurel Bulacu, ROZ-ul a devenit PINK.
Apoi, pentru că erau 11 lucrări, PINK a devenit 11 PINK.
Artist prolific atât pe plan național, cât și internațional (Italia, Iugoslavia, Germania, Japonia, Franța, Polonia, Spania, Slovenia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Brazilia, Olanda, Bulgaria, Chile, Serbia), Aurel Bulacu explorează o întreagă lume interioară transpunând-o pe pânză cu tandrețe, sub masca unei aparente brutalități, și, în același tip, cu brutalitate, sub masca tandreței.
În lucrările lui Aurel Bulacu, fiinţa umană intră zâmbitoare în disoluţie, istoria se lasă „violată” de post-istorie. Cam aşa ar putea fi formulat mesajul graficii în tehnici mixte a lui Aurel Bulacu. Cromatica antiestetică, nesupusă canoanelor, pusă în slujba expresiei şi a viziunii sale tăios de lucide e efectul la nivel plastic al acestui mesaj rostit limpede, fără autocenzură. A privi lucrările lui Aurel Bulacu echivalează cu un duş rece într-o zi îmbâcsită de caniculă. Cine e curajos ar putea chiar să-şi adauge la colecţia de artă o lucrare cu amprenta unică a maestrului Bulacu. Pe alese! (Luiza Barcan)
Și pentru că nuditatea s-ar putea să supere, m-am gandit să ”îmbrac” învelișul uman în colecția IMAGO, creată de CONSTANTINE/RENAKOSSY, plecând de la ideea moliei cap-de-mort care apare frecvent în mitologie și artă, ca simbol spiritual care face legătura între două lumi antitetice – viață vs. moarte, bine vs. rău, lumină vs. întuneric, Yin și Yang. De aici, cromatica bazată pe contrastul alb/negru, în care noi ne putem regăsi – ROZ.
Această re-găsire se face la nivelul explorării subconștientului uman, fenomen exemplificat remarcabil în filmul UN CHIEN ANDALOU (1929) – o seducătoare mostră a predilecţiei suprarealiste pentru iraţional, oniric şi intuiţie, în defavoarea raţiunii şi a logicii. Filmul este unul dintre cele mai importante documente artistice ale anilor ’20 şi probabil cel mai cunoscut film suprarealist. Rezultat al colaborării lui Luis Buñuel – care urma să devină unul dintre cei mai importanţi cineaşti ai anilor ’60-’70 – cu Salvador Dalí, filmul are ca sursă de inspiraţie visele celor doi autori.
TRNASFORMĂ-TE ÎN ROZ LA CHARLIE PUB
ÎN 11.11.2014, DE LA 19.00 LA 24.00