Expoziţia ‘’Reflexie’’ de Kosta Djurasinov @ Galeriile Municipale de Artă Târgu-Jiu

Afis Kosta DjurasinovExpoziţia ‘’Reflexie’’ de Kosta Djurasinov
Vernisaj : 4 noiembrie 2014, orele 17.00 la Galeriile Municipale de Artă Târgu-Jiu

După un eveniment de succes închis în data de 25 octombrie în Mica Galerie a Institului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneţia, Italia, artistul sârb de origine română Kosta Djurasinov, va sosi în Romania, la Târgu-Jiu, unde va expune în perioada 4 – 13 noiembrie 2014 seria lucrărilor care a încantat publicul veneţian.  Pictură pe plăci de plexiglas suprapuse dar și sculptura din lemn, gândite într-o manieră interactivă, vor fi elementele centrale ale expoziției, axate în jurul temei memoriei, reflectate în opera artistului printr-un parcurs personal către origini.

Kosta Djurasinov s-a născut în Bucureşti în 1957 dar îşi va termina studiile superioare de arte la Belgrad, în 1992. Tot atunci s-a stabilit în Italia, unde locuiește și creează astăzi. A expus la Kirten Kjaers Museum în Danemarca, Galerija “Joavan Popovic”, Opovo, Serbia, Motta di Livenza, Noventa di Piave dar și la Bienala de Artă Contemporană din Castelfranco Veneto.

Vernisajul expoziției va avea loc marti, 4 noiembrie 2014, la orele 17.00 la Galeriile Municipale de Artă Târgu-Jiu, str. Traian, nr.27. Partenerii acestui eveniment sunt Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Centrul Municipal de Cultură ‘’Constantin Brâncuși’’ și  Filiala Târgu- Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.