Expoziție de pictură “Trei Teme”, Mihai Sârbulescu @ Biblioteca Natională a României, Spatiul expozițional Symposium

Expoziție de pictură “Trei Teme”, Mihai Sârbulescu

Un eveniment Contemporanii, Biblioteca Natională a României
Spatiul expozițional Symposium, 20 octombrie – 12 noiembrie 2014

Avem deosebita plăcere să vă anunțăm că luni, 20 octombrie, orele 19:00, în București, spațiul expozițional Symposium, Biblioteca Natională a României, Bdul Unirii nr. 22, va avea loc vernisajul expoziției personale a pictorului Mihai Sârbulescu.

Evenimentul marchează startul unei noi direcții de dezvoltare a Proiectului Contemporanii. Pentru a servi fidel scopului declarat al proiectului, în paralel cu taberele de pictură și expozițiile de grup pe care le desfășoară periodic, va fi inițiată o serie de expoziții personale semnate de artiști români reprezentativi și formatori ai culturii actuale.

Mihai Sârbulescu este unul dintre cei mai importanți artisti români contemporani, membru co-fondator al grupului Prolog și Doctor al Universității Naționale de Arte București. Din anul 2004 este cadru didactic la Universitatea Națională de Arte București, Secția Pictură. În 2006, ca recunoaștere a meritelor sale, a fost decorat de Statul Român cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Cavaler.

Expoziția intitulată „Trei Teme” va cuprinde un fond de aproximativ 40 de lucrări, tratând triada Vas–Clopot (simetrice, simbolice, monocrome, mecanicitate a gestului), Grădina (sonoră cromatic, exuberantă, realizată cu o anumita libertate a gestului), completate de tema Trunchiului (ca element de stabilitate, aproape abstract, gest intuitiv).

În deschidere vor lua cuvântul Dan C. Mihailescu și curatorul expozitiei, Maria Pașc.

Vă aștepăm cu drag!

Echipa Contemporanii,
contact@contemporanii.org
www.contemporanii.org

Expoziția poate fi vizitată în perioada 20 octombrie – 12 noiembrie 2014, de luni până vineri, între orele 8:00-18:00, Biblioteca Națională a României, spațiul expozițional Symposium, Parter, Bd. Unirii nr. 22, sector 3, București.
Expozitie_Contemporanii_Mihai_Sarbulescu_pt_Maria_Pasc
________________________________
Contemporanii este un proiect initiat si derulat de Asociatia Fauritori care isi propune valorizarea Culturii romanesti actuale prin favorizarea actului de creatie, abordat intr-o perspectiva unitara cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea si sustinerea de activitati artistice si socioculturale: schimburi culturale internationale, tabere de pictura, expoziţii, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.