Dream Big, Big Dream by Silvia’s Art Gallery

6_DREAM BIG_BIG DREAMSSILVIA’S ART GALLERY

Vă invita JOI, 2 octombrie, ora 18

la deschiderea expoziției

DREAM BIG, BIG DREAMS

ALEXANDRU NICOARĂ / PICTURĂ

CADMIEL BOȚAC / PIAN

PAUL EMANUEL FODOR / PIAN

MIHAI MESAROȘ / SCULPTURĂ

BUFET OFERIT DE RESTAURANTUL

OFF THE WALL

Expoziție deschisă în perioada

2 – 15 octombrie 2014

L-S: 10.00 – 18.00
FLY_A6_400 ex

DREAM BIG, BIG DREAMS

Pictorul Alexandru Lucian Nicoară (n.1989, la Luduș, jud. Mureș) revine în cetatea culturală a Clujului (la un an după precedenta expoziție personala de la galeria Hangar), cu expoziția DREAM BIG, BIG DREAMS (Visează vise mărețe). Absolvent al Liceului de Arte Plastice Romulus Ladea din Cluj și al secției de pictură a Universității de Artă și Design din Cluj (clasa Prof. Univ. Dr. Ioan Sbârciu) înțelege să-și împlinească pasiunea pentru pictură și pentru perfecționarea creativității sale prin dialogul frecvent cu iubitorii de artă, în ambianța picturilor sale, susținându-și cu seriozitate crezul artistic.

M-am bucurat să-l regăsesc prin lumea lui cromatică, aproape la fel de profund și autentic ca în urma cu câțiva ani cand venea la liceul de artă adus de mama sa. M-au impresionat picturile din seria ”Arhivelor”, cu variantele de stive cu caiete colorate, folosite, patinate de timp, de amprentele umane ale muncii și strădaniilor de cercetare, toate simboluri ale timpului, ale efemerului… și nu numai. O ”lume” asemenea celei din premiatul roman ”Toate numele” (1997), al lui José Saramago. Povestea istoriilor anonime, o arhivă enigmatică și emoționantă a șirurilor de generații cuprinse de această dată între coperțile caietelor, ale studiilor, ale nesfârșitelor zile de pictură, ale asemănătoarelor peisaje de iarnă, încețoșate, ocrotite de pacea și calmul unei munci de rutină.

Seria ”Atelierelor”, cu simbolica fereastră deschisă spre ”Dincolo”, dincolo de marginea lumii interioare, oglinda, poate, prin misterul transparenței, al aceluiași spațiu etern, curgând liniștit și inevitabil. O lume care măsoară clipa și eternitatea ei în ritmul sufletesc al unei inimi delicate, care visează armonia și unitatea prin cultură și civilizație. O lume care nu forțează apartenența la un curent pictural, la o școala, care emoționează permanent prin ”surâsul” enigmatic în fața temerilor, a uitării, a morții. Despre astfel de stări volatile este vorba și în peisajele de iarnă. Spațiul aparent calm, alb, agreabil în sine, conduce la o tensiune interioară emoționantă, întrebătoare despre adevăr, iluzie, aparență.

Despre pictura lui Alexandru Nicoara se va mai vorbi. Simt în sinceritatea acestui început sâmburele viu al unei personalități care naște ”magie”.

Margareta Catrinu

4_FEREASTRA ATELIERULUI_2

CADMIEL  BOȚAC – pian

Născut în 1997 la Sighetu-Marmaţiei, a început pianul la vârsta de 4 ani sub îndrumarea profesoarei Chifor Monica. Este laureat al multor concursuri naţionale şi internaţionale: Marele Premiu la Concursul Internaţional de Game şi Studii “Tineri Virtuozi” – Zagreb (2008), Premiul I la Concursul Naţional de Pian “Dinu Lipatti” – București (2010),  Premiul III la Concursul Internaţional “Lions European” – Istanbul  (Faza europeană), Menţiune de Onoare la Concursul Internaţional “Concertino Praga” (2013), Premiul I la Concursul “Astana Piano Passion” – Kazahstan, iar în ultimii 6 ani a câştigat premiul I la Olimpiada Naţională.

A concertat pe scena Ateneului Român sub bagheta maestrului Horia Andreescu, de asemenea a concertat alături de dirijorii Horvath Joseph, Ştefan Novak, Yerzhan Dautov, Ilmar Lapinsha, Tiberiu Soare. A cântat în cadrul festivalului “Sonoro”, “Annecy Classical Festival” – Franța, “Stars on Baikal” – Rusia, a susţinut recitaluri în SUA, Luxemburg, Croația, Italia, Franţa, Anglia, Rusia, Sala Mică a Ateneului Român, precum şi în alte locuri din ţară. A participat la masterclassurile  profesorilor Robert Levin, Stephanos Thomopoulos, Csiky Boldizsar, Walter Kraft, Andriy Drăgan şi Viniciu Moroianu. Momentan este elev în clasa a XII-a la Colegiul National “Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca la clasa prof. Daniel Goiţi.

Program: Franz Liszt – Un sospiro / Constantin-Nicolae Silvestri – Baccanale

3_UAD_ARHIVA_3

PAUL EMANUEL FODOR – pian

Născut în anul 2001 în Cluj-Napoca, a început pianul la vârsta de 6 ani sub îndrumarea profesoarei  Gavaller Agnes. În prezent  este elev în clasa a VIII-a la Colegiul National “Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca la clasa prof. Paul Erdos. Este premiant al mai multor festivaluri si concursuri naționale: Concursul internațional de interpretare instrumentală “George Georgescu”, Tulcea, Concursul Naţional de Interpretare Pianistică “Piano Artis” – Iaşi, Concursul internațional de interpretare instrumentală și Arte Vizulaloe Sighetu Marmației, Concursul Național de Interpretare a Muzicii Românești “Sigismund Toduță”, Festivalul Național de Interpretare Pro Piano, Festivalul Național de Interpretare Bach.

Program: Jean-Henri Ravina / Joseph Haydn, Sonata in Re Major opus 37

5_Peisaj de iarna

DAN MIHAI MESAROȘ – sculptor-pietrar

Născut în 1995 la Cluj-Napoca, este elev la Liceul de Arte Plastice „Romul Ladea” din Cluj Napoca, secția sculptură. A realizat o seamă de expoziții personale, participând și la expoziții de grup: Fețișoare RAR, expoziție cu obiecte găsite și instalații, sala de expoziţii a Liceului de Arte Plastice „Romul Ladea”, Cluj Napoca (2014) / Sens-nonsens, expoziție colectivă de fotografie, sala de expoziții a Liceului de Arte Plastice „Romul Ladea”, Cluj Napoca (2014) / Diverse, expoziție de pictură, sala de expoziții a Liceului de Arte Plastice „Romul Ladea”, Cluj Napoca (2013) / Festivalul Ladea, sculptură, sala de expoziții a Liceului de Arte Plastice „Romul Ladea”, Cluj Napoca (2013, 2014). Premii: Locul  I,  Festivalul Ladea (2014) / Locul II , Olimpiada Națională de Sculptură (2014) / Locul III,  Festivalul Ladea (2013).

OFF THE WALL

În inima Clujului, aproape de Piața Muzeului (strada Georges Clemenceau nr. 3), se află restaurantul bistro “Off the Wall,” deschis și condus de doi canadieni care, într-una din călătoriile lor, au descoperit și s-au îndrăgostit de acest minunat oraș. Bucătarul-șef, specializat în bucătăria franceză, a fost cucerit de produsele delicioase pe care le-a găsit în piețele clujene. Ideea noastră este simplă: dorim să combinăm gustoasele legume, fructe și cărnuri produse pe plan local cu rețete inspirate de varietatea culturală de pe cuprinsul mapamondului. Bucătăria canadiană, formată într-o atmosferă multiculturală, este puternic influențată de numeroase culturi și de creațiile lor culinare. Meniul nostru se va schimba în funcție de sezon, fiind în mare măsură dependent de produsele disponibile local în fiecare perioadă a anului.

Vara, ne vom axa pe meniuri ușoare și răcoritoare, iar pe timpul iernii vor predomina meniurile consistente, create pentru a încălzi și binedispune.

Fie că doriți să vă întâlniți cu prietenii la un pahar, fie că sunteți în căutarea locului perfect pentru o întâlnire romantică, fie că sunteți o persoană gurmandă în căutarea unor meniuri delicioase, pregătite în întregime în bucătăria restaurantului, restaurantul nostru este gata pentru a satisface dorințele dumneavoastră.