“Fotograful Franz Duschek” – o nouă conferință la Palatul Suţu

afis conferinta 2 octombrieJoi , 2 octombrie, de la ora 19:00, Palatul Suţu este gazda unei noi conferinţe: “Fotograful Franz Duschek”. Prezintă Emanuel Bădescu.
Franz Duschek a fost unul dintre cei mai importanţi fotografi care au activat în Bucureşti. Între subiectele pe care acesta le-a imortalizat se numără hanurile, bisericile, spitalele sau diferitele locuinţe bucureştene, într-o manieră ce permite observarea detaliilor arhitecturale sau viaţă cotidiană a oraşului, într-o perioadă caracterizată de transformări, când acesta capătă un aer occidental. Succesul lui Duschek este confirmat de faptul că acesta şi-a deschis un atelier de fotografie în centrul oraşului, unde erau realizate portrete ale unor personaje importante, dar şi imagini de tip vedere, care erau la mare căutare în epocă.

Emanuel Bădescu este bibliotecar în cadrul Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române. Licenţiat în istorie, a colaborat cu peste 1000 de articole la revistele Formula AS, Magazin Istoric, Lumea Magazin, Historia, Descoperă, la Ziarul de Duminică şi la multe alte publicaţii. A publicat volumele 1 decembrie 1918 Alba Iulia-Bucureşti, Imnurile naţionale la români, Bucureştii subt Guvernul Vremelnicesc, Marele foc şi alte poveşti din Bucureşti. Este coautor al volumelor Scurtă istorie a Regalităţii în România, Nicolae Ionescu. Bucureştii de altădată, De la Vatican la Ierusalim, Bucureştii în vremea lui Carol I (lucrare premiată de Uniunea Scriitorilor), Conspiraţia Securităţii, Carol Popp de Szathmári, fotograful Bucureştilor, ultima apariţie editorială fiind De toate din vechiul Bucureşti.
https://www.facebook.com/events/1636707016555808/

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Următoarele conferinţe de joi:

Joi 9 octombrie 2014, ora 19:00
Maşina timpului II cu Cristian Radu

Joi 16 octombrie 2014, ora 19:00
Reşedinţele Ştirbey din Bucureşti şi Ilfov cu Oana Marinache

Joi 23 octombrie 2014, ora 19:00
Medicii lui Brâncoveanu cu Octavian Buda