Expoziția “Unelte vechi, expresivități noi” de Valeriu Semenescu @ Palatul Mogoșoaia

Unelte vechi, expresivități noi
Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești invită publicul bucureștean, sâmbătă 06 septembrie, ora 17,00 în Ghețăria palatului Mogoșoaia pentru a participa la deschiderea expoziției de sticlă și metal intitulată Unelte vechi, expresivități noi, semnată Valeriu Semenescu.
Autorul a absolvit Institutul de arte Ioan Andreescu din Cluj în anul 1974, secția ceramică-sticlă, avându-i ca profesori pe Ana Lupaș și Mircea Spătaru. Artistul trăiește și lucrează la Cluj, participând din 1982  la numeroase expoziții internaționale în Europa, Japonia, Statele Unite ale Americii.
Ineditul lucrărilor sale constă în tratamentul pieselor de sticlă ce sunt puse în relație cu piatra sau metalul îmbătrânit ca un obiect arheologic. Delicatețea, extrema fragilitate și transparența deplină ori filtrată a sticlei sunt de fiecare dată exaltate de sugestia mineralului sau de alăturarea fierului încărcat cu povara timpului. Varietatea tehnicilor utilizate, măiestria cu care prin ele realizează obiectul insolit, frumos și tulburător ca o apariție de vis, sugerând obiecte umile, neliniștitoare sau, dimpotrivă, familiare, fac poezia acestei expuneri surpinzătoare și fermecătoare.
Curatorul expoziției și autoarea textului din catalog este ceramista Cristina Bolborea.
Expoziția va fi prezentată de doamna Doina Mândru și poate fi vizitată până la 5.10.2014.