Popas la Conacul Arefu – Tabără de Pictură la poalele munților Făgăraș

Popas la Conacul Arefu
Tabără de Pictură la poalele munților Făgăraș

Avem plăcerea de a anunța că, în perioada 20-28 august 2014, în cea mai veche, muntoasă şi nordică aşezare omenească de pe Valea Argeşului, Plaiul Arefului, va avea loc tabăra de pictură „Popas la Conacul Arefu”.
Tabăra va reuni șase artiști: Diana Cepleanu, Mihai Coltofean, Claudius Pepine, Mihai Sârbulescu, Vasile Tolan și Mihail Alexandrescu fotografie. Timp de nouă zile, artiștii vor fi găzduiți în Casa Memoriala George Stephănescu, Compozitor și Întemeietor al Operei Române din București – Conacul Arefu – unde vor intra în contact cu fascinanta arhitectură a conacului, cu interioarele rămase încremenite de la începutul secolului trecut și cu dealurile muntoase care împrejmuiesc satul, ale căror ramificaţii urcă culmile masivului Făgăraş.
Alegerea Conacului Arefu ca spațiu de creație nu ține doar de coordonatele geografice de excepție. De-a lungul vremurilor, aici au poposit şi creat figuri importante ale culturii romanești: Vasile Alecsandri, B.P. Hașdeu, I.L. Caragiale – inspirat să scrie nuvela “Năpasta”, dr. Carol Davila, Constantin Nottara, N. Pătraşcu și multe personalități din lumea muzicii.
Inițiativa Arefu reprezintă a doua tabără de creație organizată în cadrul proiectului Contemporanii în România, după “Popasul pe Valea Cernei” din luna mai, cu scopul de a readuce în constiința publicului locuri miraculoase, a căror încărcătură culturală și frumusețe le fac pe deplin să merite prețuire.contemporanii_conacul_arefu_maria_pasc
________________________________
Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociatia Făuritori, ce are ca obictiv valorizarea Culturii românesti actuale prin favorizarea actului de creație, promovat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii își propune organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, menite pentru a educa sensibilitatea estetică a publicului.

Maria Pașc,
Proiectul Contemporanii
maria@contemporanii.org