“Demolarea Bucureştiului” – conferință la Palatul Șuțu | Joi, 21 august

afisJoi , 21 august, de la ora 19:00, Palatul Suţu este gazda unei noi conferinţe: “Demolarea Bucureştiului”. Prezintă Andrei Popescu.
Demolarea face parte din dezvoltarea Bucureştiului, adesea această acţiune fiind prost aplicată şi greşit înţeleasă. În cadrul conferinţei voi încerca să abordez subiectul demolării succesive a Bucureştiilor, aşa cum s-a realizat în diferite epoci, punând accentul pe elementele care au definit un mod de dezvoltare a oraşului. În cele din urmă voi încerca să fac o legătură între construcţiile Bucureştiului şi locuitorii săi, în special modul în care relaţionează aceştia cu actualul mediu construit.

Andrei Popescu absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Facultatea de urbanism. Este interesat de evoluţia oraşelor, în special Bucureşti, cu toate elementele pe care le presupune aceasta: urbanism, arhitectură, istorie, antropologie, economie etc.

Pe lângă încercările de a-şi exercita în mod corect profesia de urbanist, în 2009 a început publicarea unor propuneri de urbanism pe blogul Idei Urbane. Blogul a devenit astfel un mijloc de a-şi face publice ideile despre dezvoltarea Bucureştiului şi analizele despre zone sau proiecte existente. Prin aceste propuneri virtuale a început să descopere zone ale Bucureştiului, să se documenteze despre evoluţia oraşului şi despre ce ar putea însemna o dezvoltare strategică actuală.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Următoarele conferinţe de joi:

Joi 28 august 2014, ora 19:00
Ce este un lider? cu Adrian Majuru

Joi 4 septembrie 2014, ora 19:00
Carol Popp de Szathmári – Viaţa şi opera II cu Emanuel Bădescu

Joi 11 septembrie 2014, 0ra 19:00
Povestiri despre Calea Victoriei cu Constantin Bălăceanu-Stolnici