Nucleu 0002, Imaginea Corpului meu @ Galeria Centrul Artelor Vizuale

afis nucleu-01Galeria Centrul Artelor Vizuale vă invită marți, 12 august, ora 19.00, la vernisajul expoziției Nucleu 0002, Imaginea Corpului meu.

Tehnologizarea societății a decontextualizat corpul din punct de vedere biologic. Simularea și hibridarea realului au produs o modificare a comportamentului natural. În spațiul virtual, devenit o matrice deschisă tuturor posibilităților de interacțiune și de transformare,  imaginea corpului capătă o relevanță fără precedent. Corpul nu mai este un dat ce trebuie acceptat ca atare, ci un obiect care poate fi transformat.

Obsesivitatea analizării, expunerii și modificării corporale impune chestionarea raportului dintre spațiul personal și spațiul social. Intimitatea are azi limite flexibile.

Artiștii sunt Vlad Anghel, Alexandra Ivanciu, Gabriela Mateescu, Marina  Oprea,

Nucleu 0002 este un grup mobil, în permanentă schimbare. El își va modifica denumirea, crescând cifra finală cu fiecare eveniment, expoziție, expunere publică. Își propune să strângă laolaltă artiști contemporani în diverse acțiuni sociale și culturale (workshopuri, intervenții în spațiul public, conferințe) ce implică o vizibilitate mai mare pentru artiști și crearea unei relații mai strânse cu publicul.
Grupul Nucleu 0002 este un grup de tineri artiști care încearcă să înțeleagă ce poate să însemne arta ca obiect de larg consum, mediu și mod de viață. Acest efort de constatare însă nu este unul pasiv, ci el caută să genereze o platformă pentru tinerii care au ales domeniul artelor nu din pură întâmplare, ci din dedicare și pasiune.
Grupul stimulează un răspuns din partea publicului, iar prin acțiunile lor doresc să creeze mobilizare pentru o prezență tot mai clară a tinerilor pe piața artistică. Artă contemporană de calitate există, și artiștii continuă să creeze dincolo de impedimentele financiare și sociale.
Artiștii speră ca dincolo de o inserție imediată în piața muncii corporatiste să existe o zonă în care creativitatea și experimentul, cuprinse în proiecte cu bătaie mai lungă, să se poată dovedi folositoare și demne de atenție dacă nu în plan economic, măcar la nivel cultural.
Un proiect inițiat de Gabriela Mateescu cu scopul de a crea un program de activități care să lărgească publicul cunoscător și iubitor de artă contemporană, oferind șansa tinerilor artiști să activeze în domeniul specializării lor.