4Culture și WASP — Working Art Space and Production organizează în perioada 18 august — 18 octombrie ediția a 5-a Meet The Next Generation (MNG)

Foto MNG20144Culture și WASP — Working Art Space and Production organizează în perioada 18 august — 18 octombrie ediția a 5-a Meet The Next Generation (MNG).

Program adresat tinerilor profesioniști performeri și coregrafi, care activează în domeniul dansului contemporan și performance-ului, MNG propune în fiecare an un format adaptat contextului și nevoilor receptate în rândul tinerilor profesioniști din Romania, dar și din străinătate.

WASP – Working Art Space and Production oferă în 2014 artiștilor invitați în cadrul MNG posibilitatea de-a beneficia de spațiu de producție și prezentare, suport administrativ și logistic, consiliere artistică, precum și ocazia de-a participa în cadrul unor sesiuni de feedback, ateliere și master-class-uri, exclusiv concepute pentru participanții MNG, și organizate pe parcursul ediției a 9-a eXplore dance festival.

MNG 2014 are ca obiectiv central susținerea și promovarea unor noi spectacole de dans contemporan, performance-uri și instalații performative, proiecte ce au ca punct de pornire idei și concepte experimentale, transdisciplinare, și care investighează noi modalități de comunicare performativă.

Producțiile realizate în urma programului MNG 2014 vor fi prezentate în cadrul programului WASP, în perioada octombrie 2014 – iunie 2015.

O parte din proiectele realizate vor fi prezentate în cadrul ediției a 9-a a eXplore dance festival, în cadrul unui eveniment special dedicat programului Meet The Next Generation.

Cei interesați să participe în cadrul MNG 2014 sunt rugați să trimită un mail la adresa andreea@4culture.ro (cu CC la adresa: contact@waspmagazine.com), care să cuprindă:
_titlul și descrierea proiectului propus (maxim 2 pagini);
_CV-urile membrilor echipei implicate în proiect. CV-urile trebuie să cuprindă detaliile de contact (e-mail și număr de telefon);
_materiale foto/video ale unor proiecte personale realizate în perioada 2012-2014.

Deadline: vineri, 15 august 2014.

*Meet The Next Generation (MNG) este un proiect al Asociației 4Culture și WASP — Working Art Space & Production, realizat în cadrul eXplore dance festival. Proiect cultural finanțat de: AFCN — Administrația Fondului Cultural Național și Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București, în cadrul programului cultural București 555. Co-organizator: Institutul Cultural Român.