Gesturi care ne leagă – dialog fotografic româno-italian, conceput de Rodica Marinescu @ Muzeul Național al Țăranului Român

Gesturi care ne leagă – dialog fotografic româno-italian, conceput de Rodica Marinescu
14 – 31 august 2014, Sala Irina Nicolau
Muzeul Național al Țăranului Român
GESTURI CARE NE LEAGA AFIS

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 14 august 2014, ora 17.00, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziției Gesturi care ne leagă – dialog fotografic româno-italian, conceput de Rodica Marinescu.

La un an de la expoziția Peisajele credinței, Muzeul Tăranului continuă dialogul fotografic româno-italian cu Gesturi care ne leagă.

O privire atentă către cei de lângă noi ne poate apropia mult mai mult decât o fac cuvintele. Este cel dintâi gest care ne leagă, după care observăm și unii și ceilalți cât de asemănătoare ne sunt și alte gesturi; atât de multe că, dacă le-am înșira precum rufele la soare, de la noi spre ei și invers, ne-ar trebui o sfoară fără de sfârșit.

Expoziția va cuprinde fotografii din Italia și România, în aceeași încercare de apropiere între noi și descoperire de similitudini; și nu doar în gesturile de zi cu zi ci și prin peisaj, colorit și atmosferă.

Autori fotografii: Rodica Marinescu, Anamaria Iuga, Marius Caraman și Arhiva de imagine a MNȚR.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, în perioada 14 – 31 august 2014, de marți până duminică, între orele 10 și 18.