Licitație Goldart Ghildush – luni, 4 august

LICITAȚIA
Artă plastică modernă și contemporană

Luni, 4 august 2014, ora 19:00
Galeria GOLDART Ghildush

„Să ne decorăm casa într-un mod sărbătoresc” pare a fi deviza licitației de vară a Casei GOLDART Ghildush, într-atât oferta acesteia din 4 august se distinge prin diversitatea și șarmul obiectelor propuse spre vânzare.
Segmentul de artă decorativă abundă în piese ornamentale dintre cele mai felurite: de la piese de servit la ceramică și porțelanuri occidentale sau orientale, de la garnituri de șemineu și de birou la admirabile aplice și sfeșnice de epocă.
Principalele genuri ale picturii sunt la rândul lor bogat reprezentate: portretele semnate de S. Ilfoveanu, Francisc Șirato, Iosif Iser, C. Stahi, Ghe. Zamphiropol Dall, Ipolit Strâmbu ș.a. concurează în diversitate stilistică cu naturi statice aparținând unor D. Băjenaru, C. Artachino, Sever Burada, Pia Massaci Căpșuneanu, Sorin Adam, sau cu încântătoare peisaje pictate de I. Steurer, Sava Henția, Arthur Garguromin Verona, Ghe. Zamphiropol Dall, Traian Brădean, Iosif Rosenbluth, Cecilia Cuțescu Storck, Maria Brateș Pillat, Marilena Murariu sau Augustin Costinescu.ipolit strambuschweizer cumpana

O notă aparte, prin unitatea lor de expresie fac în expoziție trei lucrări ale lui Rudolf Schweitzer-Cumpăna; două scene de interior și o natură moartă, concepute în binecunoscuta tehnică opulentă, cu pastă foarte bogată, densă, aplicată cu multă vervă; imaginile ieșite de sub penelul maestrului Schweitzer-Cumpăna surprind adevărul vieții, vădesc un remarcabil simț al concretului, lipsit de orice idilism.artachino

Nu în ultimul rând, iubitorii de frumos își pot îmbogăți bibliotecile cu numeroase studii și albume de artă, majoritatea reprezentative pentru pictura și sculptura românească.

Licitația numărul 128 a Casei GOLDART Ghildush va avea loc luni, 4 august, ora 19:00, la Galeria GOLDART Ghildush, Intr. I.L. Caragiale nr. 1.
Vizitarea expoziţiei se poate face tot aici, după următorul program:
Luni – vineri (21 iulie-1 august), între orele 9:00-17:00
Sâmbătă, 2 august, între orele 11:00-17:00
Luni, 4 august, între orele 9:00-19:00b¦jenaru