Expoziția “RăsTimp” @ Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu

Afis Dorina Cioplea“RăsTimp”

Joi, 17 iulie 2014, de la ora 18.00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu va avea loc vernisajul expoziției de pictură și grafică ”RăsTimp”, a artiștilor Dorina Cioplea și Viorel Sandu Curt. Un eveniment organizat sub patronajul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Târgu Jiu. Expoziția este deschisă publicului în perioada 17-30 iulie 2014.
“RĂSTÍMP, răstimpuri, s.n. Durată (limitată) de timp; interval între două perioade sau între două momente diferite”
Că trecerea timpului este ireversibilă și inevitabilă știm cu toții. Că mereu ne aflăm între momente care au potențialul de a deveni foarte importante pentru noi și parcursul nostru – de asemenea știm, deși ne vom da seama de importanța lor abia când vom trage linie. Totuși, ce se întâmplă în răstimp, între timp? În niciun caz nu ne punem existențele pe pauză așteptând secvențele ”tari”. Viața este o succesiune de (răs)timpuri în care trăim, respirăm, lucrăm, creăm, iubim, de multe ori chiar mai sincer, fiind eliberați de presiunea ”momentelor perfecte” sau ”importante”. Un răstimp este un răgaz pe care ți-l acorzi, din când în când, într-un maraton care pare interminabil.

Dorina Cioplea s-a născut în 1987 la Târgu-Jiu, județul Gorj. Absolventă şi licenţiată a Universităţii „Constantin Brâncuşi”, secţia Pedagogie – Arte Plastice şi Decorative și a Liceului de Muzică și Arte Plastice ”Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu. Prezentă cu lucrări de pictură, grafică și instalații în mai multe expoziţii de grup și personale (Târgu-Jiu, Petroșani, Timișoara, București, Mediaș) încă din timpul liceului. Activează în presa scrisă şi audio-vizuală din 2007, lucrând ca reporter, redactor, redactor cultural, secretar şi coordonator de redacţie, editor coordonator. Din decembrie 2011 și până în septembrie 2012 a fost managerul Galeriei Galateea din București, prima galerie de ceramică din țară, iar timp de o jumătate de an a reprezentat imaginea editurii bucureștene Tracus Arte. În ultimul timp a ales să se implice și în proiecte curatoriale. Alături de sora sa, artista Cristina Ploscariu, organizează expoziția națională anuală ”EGOgrafie”, ajunsă deja la a cincea ediție. Cea mai recentă expoziție personală, ”Eu sunt Tu” (alături de Cristina Ploscariu), a avut loc la finalul anului 2013, la Mediaș.
Viorel Sandu Curt s-a născut în 1988 la Slatina, județul Olt. A absolvit Colegiul Național Vocațional ”Nicolae Titulescu”, secția grafică. Licențiat al Facultății de Arte și Design, Universitatea de Vest Timișoara. În cadrul aceleiași facultăți are un master în grafică publictară și de carte și, în prezent, este doctorand în anul I, la Școala doctorală a Universității de Vest Timișoara. A expus în Slatina (expoziții personale, Tabăra Internațională de Pictură organizată de centrul Cultural Slatina, etc), Timișoara (Bienala Studenților de Grafică, Gala doctoranzilor), Târgu Jiu (EGOgrafie), Ungaria (Bienala de Gravură), Australia (Bienala de desen). A lucrat ca agent publicitar, desenator artistic la o firmă de vitralii, dar și designer pentru piesa de teatru ”Ibovnicele”, pusă în scenă la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” din Slatina, și stenograf pentru piesa ”Măgura”, cu Claudiu Bleonț, o producție a aceluiași Centru Cultural. Are lucrări în colecții particulare din țară și străinătate.