Adina Mocanu și Aaron, Irina Ghenu – lucrări de absolvire masterat UNArte 2014 @ Galeria Posibilă

Vă invităm la vernisajul expozițiilor ‘collective landscapes’, performance, Adina Mocanu și Aaron, Irina Ghenu – lucrări de absolvire masterat UNArte 2014.

Vernisajul va avea loc joi, 26 iunie 2014, ora 19:00, Galeria Posibilă.lightbox-master2014-v2-final

‘collective landscapes’, performance
“Vă invit la o întâlnire. Avem o cameră, două scaune, o hârtie și un creion. Îmi pun abilitatea de a desena la dispoziția voastră. Voi îmi povestiți o amintire, eu o reprezint. Împreună, noi toți, revelăm memoria, re-actăm o istorie a noastră, a tuturor, raportăm propria individualitate la un colectiv. Vino și fii parte din povestea ta.” – Adina Mocanu, artist

Aaron

“În martie 2012 l-am întâlnit pe Aaron Clarke. O prietenie obișnuită s-a transformat în scurt timp în proiectul de față. Un absolvent al secției de filosofie și o absolventă a departamentului de Fotografie și Video realizează un proiect dialog ce caută să trateze tema memoriei și fotografiei domestice în cadrul mediului virtual și, în special, în paradigma rețelelor de socializare.
Jean Baudrillard vorbește despre simularea ce repune în cauză diferența dintre „adevărat” și „fals”, dintre „real” și „imaginar”. Simulacrul se confundă și devine unul cu  realitatea. În același timp, Roland Barthes  introduce conceptul de anti-memorie, semnificând o modificare sau înlocuire a memoriei cauzată de imaginea fotografică.
Cum functionează toate acestea în contextul existenței rețelelor de socializare? În condițiile în care una din trei motivații de divorț din Statele Unite sau Regatul Unit conțin cuvântul „Facebook”, cum putem spune că imaginile și întreaga persona a Facebook-ului coexistă sau se confundă cu noi înșine? Proiectul și-a propus să analizeze aceasta  problematică, ajungând, însă, să se itereze într-o autoanaliză.” – Irina Ghenu, artist

Perioada de expoziție: 26 iunie – 16 iulie 2014
Program de vizitare: de joi până sâmbătă, între orele 16-21