Selecție pentru BIENALA INTERNAŢIONALĂ DE ARTĂ BEIJING, CHINA 2015 Ediţia a-VI-a

Comunicat UAP:

Aici găsiți FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE PENTRU BIENALA BEIJING

biab
BIENALA INTERNAŢIONALĂ DE ARTĂ BEIJING, CHINA 2015
Ediţia a-VI-a

●Durata, locul de desfăşurare şi numărul exponatelor
Durata: toamna anului 2015 (perioada urmează să fie stabilită)
Locul de desfăşurare: Beijing, China
Numărul exponatelor: cca 600

●Tema celei de a VI a ediţii a Bienalei de la Beijing
Memorie şi vis
Memoria este inscripţia din inimile oamenilor, acumularea de istorie, casa de comori a spiritului şi spaţiu de explorare pentru artă. Fiecare naţiune din lume, are o memorie istorică şi culturală unică. Memoria istorică şi culturală a naţiunii chineze este la fel de bogată şi preţioasă ca şi cea a altor naţiuni. Toate naţiunile pot comunica şi îşi pot împărtăşi experienţa sufletească şi spirituală unică. Visele sunt idealuri frumoase ale oamenilor, speranţe ce pot pune capăt dezastrelor, viziuni ce urmăresc atingerea fericirii şi ţeluri care necesită eforturi neobosite. Oamenii din fiecare ţară din lume, au visele lor proprii…Visul ne stimulează puterea de a crea miracole şi un viitor luminos. Amintirile şi visele combină istoria şi realitatea, conectează trecutul cu viitorul, şi sunt cel mai bine plasate pentru a reflecta grija umanistă a artiştilor, pentru a stârni pasiunea lor de a picta şi a da frâu liber imaginaţiei estetice, astfel încât operele de artă să fie la fel de durabile ca amintirile şi la fel de magice ca visele.

●Condiţii de participare pentru artişti şi lucrări
Lucrările ce urmează să fie expuse vor fi în principal picturi şi sculpturi. Cu toate acestea, va fi acceptat şi un număr de lucrări de grafică, mixt media şi instalaţii.
1.Artiştii participanţi la această ediţie a Bienalei de la Beijing, din naţionali şi internaţionali vor participa fie liber, fie în calitate de invitaţi speciali. Comitetul curatorial va decide lista artiştilor invitaţi.
2.Ca regulă, lucrările participante trebuie să fi fost finalizate în ultimii 5 ani şi să aibă o  înaltă calitate estetică şi artistică.
În cazul în care lucrările sunt deja expuse sau în colecţii private, artiştii, vor face diligenţele necesare pentru recuperarea acestora.
Lipsa lucrărilor deja propuse pentru bienală, duce la eliminarea artistului din selecţie.
Autorul nu va schimba lucrările fără autorizaţie; în caz contrar, Comitetul curatorial va refuza lucrările înlocuitoare.
Lucrările mixt media tipărite pe hârtie nu sunt acceptate.
3. Dimensiunea desenelor: minim 1,2 × 1,2 m (inclusiv rama) , maxim 3,0 × 3,0 m (cu ramă).       Dimensiunea sculpturilor: minim 50 × 50 × 50 cm, maxim  200 × 200 × 200 cm; greutatea maxim 150 kg (inclusiv soclu), cu toate componentele strâns legate, să nu se decoloreze, să-şi menţină forma şi calitatea solidă.
4. Comitetul de Organizare are dreptul de a refuza lucrările care nu sunt în conformitate cu instrucţiunile, supradimensionate, cu o greutate peste limita, zgomotoase, urât mirositoare, care conţin lichide, dificil de transportat sau periculoase pentru vizitatori.

●Înscriere
1.Artiştii vor trimite Comitetului Curatorial fotografii pentru maxim 5 lucrări, Formularul de Înscriere şi Datele lucrărilor (titlu, tehnică, dimensiuni).
Puteţi descărca formularele de pe site-ul Uniunii Artiştilor Plastici din România (www.uap.ro), de pe cel al Bienalei de la Beijing (www.bjbiennale.com.cn) sau să le obţineţi de la Biroul  Bienalei de la Beijing (gratuit).
Materialele nu vor fi acceptate după expirarea termenului limită.
Artiştii vor ataşa la formularele de inregistrare 2 fotografii personale color cu dimensiunea de 5 cm.  De asemenea, este necesară o fotografie personală în format electronic, de minim 1M (în compact disc).
2. Termenul limită este 25 decembrie 2014.
Vă rugăm sa trimiteti formularele completate de mână cu semnătură.
Fotografii color ale lucrărilor (dimensiunea fotografiei -30 cm).
Pentru sculpturi se vor trimite 3 fotografii din perspective diferite.
Pe partea din spate a fotografiei trebuie să existe următoarele informaţii: numele artistului, titlul, dimensiunile, materialele, data realizării.
Lucrările asamblabile vor avea ataşată o diagramă detaliată de instalare şi un C.D (imaginea electronică a lucrărilor de minim 4M).
Materialele legate de lucrările participante vor fi păstrate în arhive şi nu vor fi returnate.
3. Fără taxă de înregistrare sau participare.
4. Comitetul curatorial va selecta lucrările după fotografii până la finalul lunii ianuarie 2015. Rezultatul va fi comunicat ulterior pe site-ul oficial al Bienalei de la Beijing.
Comitetul de Organizare va trimite scrisori de notificare artiştilor selectaţionaţi.
5. Comitetul de Organizare îsi rezervă drepturile de a expune liber lucrările selectate şi pe cele premiate, de a face fotografii ale acestora şi de a le utiliza public cu titlu gratuit şi de a folosi informaţiile cu caracter personal ale artiştilor inclusiv pe site.
6. Comitetul de Organizare va acoperi cheltuielile de cazare şi masă pentru 4 zile la Beijing doar pentru artiştii străini selectaţionaţi care participa la simpozion.

●Montare, Ambalare, Transport şi Asigurarea lucrărilor
1. Comitetul de Organizare acoperă costurile de transport dus-întors pentru lucrările artiştilor străini.
2. Artiştii sunt responsabili pentru instalarea ramelor. Picturile în ulei vor fi fixate ferm pe rama exterioară. Printurile, acuarelele şi pastelurile nu vor fi montate pe rame, cu suprafaţă de sticlă. Sticla organică sau plasticul transparent pot fi utilizate.
3. Artiştii participanţi vor acoperi costurile de asigurare pentru transportul tur-retur al lucrărilor. Comitetul de Organizare va fi responsabil de asigurarea lucrărilor pe perioada expoziţiei.
4. Comitetul de organizare va informa în timp util artiştii cu privire la compania de transport desemnată. Participanţii vor trimite lucrările ambalate în conformitate cu cerinţele agenţiei de transport.(Vom transmite adresa şi numărul de telefon al agenţiei de transport). Cutiile de transport vor fi inscripţionate cu numele participantului, iar costul aambalajului va fi plătit de către artist.
5. În cazul în care lucrările sunt deteriorate sau deformate din cauza ambalării necorespunzătoare, Comitetul de Organizare nu va compensa daunele.
6. Comitetul de Organizare va fi responsabil pentru returnarea lucrărilor. Dacă artiştii internaţionali străinătate vor trimite lucrările, fără asistenţa agenţilor de transport desemnaţi, Comitetul de Organizare nu va fi responsabil pentru returnarea acestora.
Dacă se doreşte retunarea acestora, se va lua legătura cu Comitetul de Organizare înainte de 1 mai 2015.

●Album şi materiale publicitare
1. Albumul: 635mm x 965mm 1/8, format color. Pe lângă fotografiile lucrărilor participante, acesta include scurte introduceri ale artiştilor şii explicatii privind lucrările. Fiecare artist participant va primi un exemplar din album.
2. Ghidul expoziţiei, broşură explicativă
3. Poster Color
4. Invitaţii

●Simpozion

1. A doua zi după ceremonia de deschidere va avea loc un simpozion interna’ional cu traducere simultană (în limba engleză).
2. La simpozion vor participa Membrii Comitetului Curatorial, participanţi la expoziţie, critici de artă, curatori influenţi, oameni de ştiinţă, editori etc. atât din ţară cât şi din străinătate.
3. Discuţia se va axa pe tema expoziţiei, de exemplu, “Memorie şi vis” sau “Conversaţie Mondială de Artă pe tema visului”.
4. Colecţia de teme sau discursurile vor fi publicate în chineză şi engleză după incheierea simpozionului.

●Premii
Juriul internaţional, format din artişti, curatori şi critici din China şi din comunitatea internaţională, va decide premiile pentru Cea mai Bună Lucrare, Premiul de Excelenţă, Cea mai Bună Lucrare a unui Tânăr Artist Chinez, înainte de inaugurarea expoziţiei. Rezultatul va fi anunţat prin mass-media.

●Certificat
Comitetul de Organizare va elibera Certificate de Selecţie, un Certificat de Premiere.

●Informaţii de contact
Adresă: Biroul Bienalei Beijing al Asociaţiei Artiştilor Chinezi
Camera B1701, Clădirea 32, 1 Beishatan, districtul Chaoyang, Beijing, China
Cod Poştal: 100083
Telefon: 86-10-59759381; 59759382; 59759383
Fax: 86-10-59759381

Adresă site: www.bjbiennale.com.cn (în limbile engleză şi chineză)
E-mail: bjbiennale@163.com

Note: Artiştii care doresc să participe la acest Bienala Internaţională de Artă Beijing sunt consideraţi  ca fiind de acord cu regulile de mai sus, precum şi cu conţinutul formularului de înscriere. Comitetul de Organizare al  Bienalei Internaţionale de Artă Beijing 2015 are dreptul exclusiv de a explica regulile.

Comitetul de Organizare al Bienalei Internaţionale de Artă Beijing