Conferințele Muzeului București în luna iunie

afis-5-iunieJoi, 5 iunie 2014, are loc la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu, conferinţa „Bucureştiul arhitectului Cristofi P. Cerchez” susţinută de Oana Marinache.

Hristea „Cristofi” Cerchez (1872-1955) a fost un inginer şi arhitect român, de origine armeană, reprezentant de seamă al stilului neoromânesc, care a dat Bucureștiului nenumărate construcții reprezentative în secolul al XX-lea.

În 2012, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la nașterea sa, personalitatea și cariera sa au fost aduse în atenția publicului prin intermediul articolelor și conferințelor, printr-un traseu urban și al tururilor ghidate prin București, precum și prin proiectul educațional ce s-a desfășurat în 10 școli bucureștene sub coordonarea Oanei Marinache și finanțat de Ordinul Arhitecților din România. La Editura ACS, prin susținerea Uniunii Arhitecților din România, a apărut în noiembrie 2012 monografia dedicată lui „Cristofi Cerchez, un vechiu arhitect din București”, pe care o puteți găsi și la standul Muzeului Municipiului București.
Invitata specială a conferinței din 5 iunie este dr. Simona Condurățeanu, nepoata arh. Cristofi P. Cerchez.

Oana Mihaela Marinache este istoric de artă, președinta Asociației Istoria Artei și autoarea monografiilor „Cristofi Cerchez, un vechi arhitect din București” și a „Reședințele Știrbey din București și Buftea: arhitectura și decorația interioară”.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Următoarele conferinţe ale lunii iunie sunt:

12.06.2014 „Militantismul pro sau contra patrimoniului” cu Adrian Crăciunescu
19.06.2014 „Retorica adulterului” cu Sebastian Grama
26.06.2014 „Fotografi bucureşteni I” cu Emanuel Bădescu