Willy Römer. Viață Cotidiană la Berlin. Fotografii 1919-1933 @ Muzeul Municipiului București – Palatul Suţu

willy_roemer_afis_previewInstitutul Goethe din Bucureşti împreună cu Muzeul Municipiului București -Palatul Suţu, organizează expoziţia de fotografie: Willy Römer. Viață Cotidiană la Berlin. Fotografii 1919-1933.

Vernisajul va avea loc Marţi, 10.06., de la ora 18:00

Willy Römer și-a început cariera în prima agenție de presă germană, Societatea Berlineză de Ilustrație. Între 1915-1918 a fost soldat, iar după întoarcerea la Berlin a preluat „Photothek“, firma unui coleg. Lucrările cele mai importante ale lui Römer au apărut în perioada 1905-1935, punctul culminant al carierei sale fiind între 1919-1929. Willy Römer a trăit în perioada Republicii de la Weimar și a resimțit în mod direct schimbările politice de la revoluția din 1918 până la regimul nazist, pe care le-a documentat fotografic. Römer a fotografiat muzicieni de curte, negustori ambulanți, femei în mizeria din timpul inflației, copii jucându-se, cozi în fața agenției de muncă, familii duminica în parc și alte scene specifice.
Obiectul interesului său a fost Berlinul, un oraș mare, afectat de multe schimbări, nu numai pe plan politic.

Römer a imortalizat aceste imagini ca un adevărat cronicar, astfel încât urmașii să-și poată face o părere despre Berlinul dintre războaie, cu viața lui cotidiană atât de pestriță.

Expoziția va fi deschisă în perioada 10 iunie – 04 iulie 2014, la  Muzeului Municipiului București – Palatul Suţu,  Bd. I. C. Brătianu, nr. 2, Bucureşti.