Goldart intoduce oferta prealabilă

Am primit comunicatul de mai jos și mi s-a părut interesant. Nu știam de această procedură specifică licitațiilor și sunt curios ce efect va avea asupra volumului de vânzări. Este indirect și un răspuns la întrebarea Cât câștigă o casă de licitație la o tranzacție? Între 30 si 40 la suta vine răspunsul după un calcul elementar. Pentru că acest comision este perceput și de la deponent și de la cumpărător… (MC)

unnamed

NOU! OFERTA PREALABILĂ
Oferta dumneavoastră contează!

Anunțarea intenției de cumpărare a lucrărilor din licitație la o sumă pe care o considerați convenabilă, oferă avantajul cumpărării din licitație cu aplicarea unui comision preferențial.
Comisionul preferențial aplicat în licitația GOLDART nr. 125 din 16 iunie 2014, este 15,5% cu taxele TVA și TAP incluse.

Casa de Licitații GOLDART Ghildush introduce odată cu licitația nr. 125 din 16 iunie 2014 programul de stimulare a cumpărătorului și de dinamizare a ședințelor de licitații, oferind publicului iubitor de artă, colecționarilor și investitorilor un nou instrument de colaborare: OFERTA PREALABILĂ.

Catalogul și site-ul Casei propun publicului, ca și până acum, un interval valoric pentru lucrările din licitație.

În perioada expunerii lucrărilor, inclusiv în ziua licitației, până la ora 12:00, publicul interesat este invitat să transmită intenția de licitare la prețul pe care consideră că este dispus să-l ofere, înțelegând prin aceasta o sumă rezonabilă, în concordanță cu piața.

Casa de Licitatii GOLDART Ghildush se angajează să poarte negocieri prealabile cu depunătorul lucrării, în avantajul cumpărătorului și, în timpul licitației, va anunța un preț de pornire renegociat care poate fi cel propus de ofertant sau apropiat de acesta. Lucrarea se licitează începând de la prețul negociat, iar ofertantul angajat în procesul de licitare, daca își adjudecă lucrarea, indiferent la ce nivel de preț, beneficiază din partea Casei de un comision preferențial. În situația în care vor fi două sau mai multe oferte prealabile pentru aceeași lucrare, licitatorul ofertant prealabil care își adjudecă lucrarea beneficiază de comisionul preferențial.

Pentru licitația GOLDART Ghildush din 16 iunie, comisionul preferențial este 15,5%, cu taxele TVA si TAP incluse, față de comisionul actual de 18,5%, de altfel cel mai mic practicat pe piața românească.