Andreea Rus “ In Light” (II) @ Galeria Odeon

afis danaDanaArtgallery , Galeria Odeon și Andreea Rus, artist plastic, va invita luni 2 iunie 2014, ora 14.00, la vernisajul expozitiei personale Andreea Rus “ In Light” (II) – Pictura, gazduita de Teatrul Odeon.
Conceptul expozitiei porneste de la ideea conform careia, lumina interioara, care apare in pictura ca lumina inventata, devine, o posibilitate de salvare, o cale de regasire a sensului existential, compatibila cu acel intru ceva, atat de specific romanesc, aici  intru sacru eliberator.
Expozitia intitulata In Light (II) cuprinde peste 30 de picturi de mari dimensiuni ce sunt parte a unor serii precum Interferente, Deschideri, Intru sacru, Transfigurari, In Light, Sunrises,
Temele abordate in compozitii  sunt singuratatea pe care o resimte individul in societatea contemporana, anxietatea, viata intre intuneric si lumina, cautarea simbolica a iesirii in lumina si salvarea in sacru.
Andreea Rus are studii de chimie-fizica la UBB Cluj-Napoca,  pictura la UAD Cluj-Napoca, si din 2010 este doctor in arte plastice si decorative la UAD Cluj-Napoca. A participat la peste 40 de expozitii colective nationale si internationale si la peste 10 expozitii personale de pictura in orase precum Bucuresti, Iasi, Timisoara, Sibiu, Alba-Iulia, Suceava, Tirgu-Mures, Cluj-Napoca.  A participat la Bienala Internationala de Pictura Chisinau 2011 si 2013 si la Trienala Intenationala de Pictura Rombul de Argint, 2012, Polonia, itinerata in cinci tari europene.