Lansarea cărții “Nu-mi place numai marea, dar si muntele!” eveniment în cadrul NAG#8

unnamed
Vă invităm vineri 23 mai, ora 20:30, la Galeria Posibilă la lansarea “Nu-mi place numai marea, dar și muntele!”, un eseu în imagini realizat de Nicoleta Moise.
“Găsită ca Vivian Maier, într-o cutie de carton, doamna M se expune, invariabil și exclusiv, în peste 200 de fotografii. Din multitudinea de ipostazieri, poziții si poze, singura ce poartă o notație (reprodusă în carte ca insert), nu aduce nici o lămurire, ba mai mult, intrigă.  Cu un aer de Blow-Up și policier, “Nu-mi place numai marea, dar și muntele!” continuă seria ce privește fotografia anonimă din România, începută cu Petite Histoire.” – Matei Câlția, editor

Selectia de fotografii anonime, in aranjamentul Nicoletei Moise, este insotita în carte de trei texte, semnate de autorii: Rodica Zafiu – prof. dr. la Facultatea de Litere, Universitatea București, Alina Popa & Irina Gheorghe – fondatoare Biroul de Cercetări Melodramatice și Nicoleta Moise – artistă.

Evenimentele la Galeria Posibila in Noaptea Alba a Galeriilor vor continua cu un atelier în care – folosind fotografii anonime, dupa modelul exersat de Nicoleta – orice vizitator va putea să-și creeze propria sa carte. E nevoie doar de idei pentru aceste cărți, fotografiile, copiatorul și hârtia necesare sunt deja pregătite și vor fi puse la dispoziția doritorilor, la Galeria Posibilă, pe întreg parcursul nopții NAG#8.