NNN. No News Newsletter Cosmin Haias și Sorin Oncu @ Make a Point

unnamedNNN. No News Newsletter
Cosmin Haias și Sorin Oncu

Curator: Valentina Iancu
Organizare expoziție: Alma Cazacu

Noaptea Albă a Galeriilor @ Make a Point
Postăvăria Română, Șos. Morarilor nr.1, sector 2, București

Vineri 23 mai, program: 19.00 – 04.00
Acces turn: 19.00 – 22:30

Vineri, 23 mai 2014 după ora 19 vă așteptăm la Make a Point cu expoziția  NNN. No News Newsletter semnată Sorin Oncu si Cosmin Haias, curator Valentina Iancu.
Până la ora 22:30, curajoșii pot urca în turnul de apă!

No News Newsletter este un dialog vizual între Cosmin Haias şi Sorin Oncu. Fiecare vede în celălalt un aliat în construcția unui discurs critic la adresa unor devieri ale sistemului politic precum și prejudecăți foarte prezente în interiorul societății românești.

Expoziţia se construieşte ca un rebus simbolic format din reciprocitatea semnificaţiilor puse în operă de cei doi artişti. Traseul vizual se bazează pe empatie, puneri-în-operă similare, anxietăți comune și nu în ultimul rând un discurs vizual subordonat unei rațiuni critice la adresa limitelor ideologiei naționaliste.
În turnul de apă și în galeria Make a Point vor fi expuse instalaţii interactive, found-objects care acţionează la nivelul reprezentărilor noastre morale chestionând stereotipuri, bariere logice şi ideologice şi mituri mediatice. No News Newsletter este un proiect expozițional  construit din analogii apelative formate între materia primă a lucrărilor expuse, obiecte găsite incidental și contextul în care aceste obiecte sunt sardonic alăturate în abordarea unei informații mediatizate.

Cosmin Haias (n. 1968, Oradea, România) trăiește și lucrează în Timișoara. În 1993 a absolvit Institutului Politehnic Traian Vuia, sectia Automatizari si Calculatoare, iar în 2006 a Facultatea de Artă din Timișoara. Expoziții personale:  “Ne-stare de fapt”, Galeria Calina, Timișoara  (2010).
http://www.haias.ro/

Sorin Oncu (n. 1980, Pacevo, Serbia) trăiește și lucrează în Timișoara. Absolvent al Facultății de Arte, Timișoara și membru fondator al asociației LGBTeam. Expoziţii personale:  “Still Life 3 Decommissioning” 59 Rivoli, Paris (2013),  “Izomorfism” Atelier 030202, București , “ECO”, Galeria Calina, Timișoara (2009).
http://www.sorinoncu.com/

###

Mai multe informatii & programul Noaptea Galeriilor 2014 gasiti pe link-ul de mai jos:
http://noapteagaleriilor.ro/2014/ro/Bucuresti/

###

Make a Point

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. In 2012, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea pentru Cultură la Gala Societății Civile.

Pentru programări sau alte informații ne găsiți la point@makeapoint.ro