PERCEPȚIE GEOMETRICĂ by Zoița @ ATELIER 030202

PERCEPȚIE GEOMETRICĂ
Zoița

(pictură)
8 – 22 mai 2014

Vernisaj: joi, 8 mai 2014, ora 19.00, ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureştizoita

“Modul meu de percepție e unghiular, în funcție de sensibilitatea mea unghiul se închide sau se deschide, fără să urmăresc vreo gradare a lui. Sunt liberă în geometria mea, dincolo de ea mă ascund și reapar prin culoare.
Griul e un element familiar pe care îl folosesc în ultima vreme, el îmi dă posibilitatea să mă plimb negreșit prin geometrie.
Îmi țin amintirile în triunghiuri. Cele frumoase dor iar cele urate încerc să le uit. Radiografiez memorii personale și le închid ca formă de protecție în spatele geometriei. Geometria e o matriță a tăcerii indiferent de dinamica ei unghiulară. Ea oprește totul stopând orice sensibilitate afectivă. Imprim amintiri diverse și le criptez prin culoare asemenea minții mele. Geometria în Percepție Geometrică devine un element obsesiv de protecție.” Zoița

Zoiţa (n. 1978), pe numele său complet Delia Oana Călinescu, este interesată de medii variate de exprimare, de la pictură la street art, de la artă video la performance. Un „artist nestatornic” în cel mai bun sens al cuvântului, Zoiţa se declară fascinată de stencil, dar foloseşte în aceeaşi măsură şi arta organică, hârtia sau camera video: „privesc lumea în culori, o reduc la tăcere prin alb şi negru şi apoi o las din nou să ţipe prin sunet, imagine şi culoare”.