Denisa Curte – Viitor Perfect – Sculptură în plein air la Aiurart

unnamed

Denisa Curte – Viitor Perfect
Sculptură în plein air la Aiurart
Curator: Ioana Ciocan
7 mai – 5 iulie 2014 | Spațiul de artă contemporană Aiurart | București, Lirei 21
Vernisaj: 7 mai, ora 19:00Sculptură în plein air la Aiurart / Sculpture en plein air at Aiurart

Curator: Ioana Ciocan

7 mai – 5 iulie 2014 | Spațiul de artă contemporană Aiurart | București, Lirei 21

Vernisaj: 7 mai, ora 19:00

Facebook event: https://www.facebook.com/events/699912376736427/

Viitor Perfect

Fructe cibernetice, maturate, cu roluri bine stabilite în echilibrul ecosistemului unei planete încă nedescoperite, sărbătoresc prin dialog un an de Sculptură în plein air la Aiurart.

-Uite ce vom face! s-a decis 030701, făcându-i-se dor de casă după lunga lor călătorie. Vom poposi aici. Pare perfect!

-Aici? zâmbi 010307Este perfect! Un viitor perfect pentru noi doi.

Curtea mică, casa românească de pe Lirei 21 și un corp ciudat de femeie pe acopreișul casei, păreau perfecte pentru călătorii 030701 și 010307. Ajunseseră într-un viitor perfect, exact așa cum își dorise pentru călătorii ei albi, creatorul Denisa Curte.

„Am construit această lume pe parcursul mai multor ani şi involuntar fiecare formă nouă părea să o completeze pe cea de dinainte şi să o prevestească pe cea care urma să-i succeadă. Aici toate lucrurile se petrec în linişte, într-un timp sideral, cu încetinitorul, prin alunecare sau zbor, în absenţa noţiunii de conflict,în atmosfera solară, aseptică a unui sanatoriu uneori gigantic alte ori minuscul în funcţie de obiectul cu care este pus în relaţie.”

Din această lume s-au desprins 030701 și 010307, cele două creaturi antropomorfe, adevăratele fructe ale Planetei Nedescoperite. Aceste fructe cibernetice, maturate, cu roluri bine stabilite în echilibrul ecosistemului Planetei, vor rămâne o perioadă în curte Aiurart să sărbătorescă, printr-un dialog perfect descifrabil, un an de Sculptură în plein air la Aiurart.

Denisa Curte (n. 1979, Cluj-Napoca) a expus la Pecsi Galeria (Ungaria), Muzeul de Arta din Bratislava (Slovacia), Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, Muzeul de Arta din Arad, Galeria ArteBronce din A Guarda (Spania) etc. Din 2010 este doctor în arte vizuale (Facultatea de Arte Plastice şi Design din Timişoara).

Denisa Curte trăiește și lucrează la Cluj-Napoca.  Creează special pentru programul Sculptură în plein air la Aiurart un Viitor perfect, alcătuit din 030701 și 010307.