Ateliere de cultură japoneză Profesor: Emiko Higashi (Japonia)

afis5finalfinalRGBAteliere de cultură japoneză
Profesor: Emiko Higashi (Japonia)
-scurtă descriere a activităților-
Sumi-E, pictură japoneză în tuș
Sumi-e (すみーえ) reprezintă o tehnică asiatică de pictură ce vizează utilizarea tușului sumi, în diferite concentrații, pentru reprezentarea formelor și liniilor artistice.
Întocmai ca într-un haiku, sumi-e nu vizează redarea fidelă a realității ci dorește să surprindă sufletul său, printr-o metaforă plastică. Astfel, în cadrul compoziției finale, inima artistului și imaginația privitorului devin un tot unitar.
Cu ocazia atelierului nostru, participanții își vor putea însușii câteva dintre tehnicile de bază ale acestei arte și vor putea picta diverse desene sumi-e.
Pentru lecția de pictură japoneză, participanții sunt rugați să își aducă 20 de coli albe A4 obișnuite, 2 pahare (eventual și de unică folosință) și o farfurioară.
Celelalte materiale (tuș, pensoane, hârtie de orez) vă vor fi puse la dispoziție, pe parcursul lecției, de Asociația noastră.
La finalul întâlnirii participanții vor putea pleca cu toate lucrările realizate.japonia
2
Origami, arta japoneză a plierii hârtiei
Origami (おりがみ) înglobează atât dragostea japonezilor pentru frumos cât și prețuirea detaliilor de care dau dovadă aceștia. Dacă acum câteva sute de ani hârtia era atât de scumpă, încât nu era accesibilă decât nobililor și familiilor bogate, astăzi această arta este accesibilă oricui. Mai mult decât atât, străvechea arta japoneză și-a găsit în zilele noastre utilitatea până și în tehnologia spațială.
Vă invităm să descoperiți frumusețea acestei arte și să realizăm împreună minunate creații de hârtie, de care vă veți putea bucura în Luna Cadourilor.
Hârtia de origami va fi pusă la dispoziție de Asociația noastră, nefiind necesare alte materiale suplimentare.
La finalul lecției participanții vor putea pleca cu toate figurinele Origami realizate.
Alături de alte figurine, studenții vor putea învăța să realizeze randuru – mai multe figurine origami în formă de cocor, create dintr-o singură coală de hârtie.origami
3
Chigiri-e, arta japoneză a colajelor
Chigiri-e (ちぎりーえ), artă japoneză ce își are originea în perioada Heian – secolele VIII- XII, presupune ruperea unor fâșii și bucăți de hârtie colorată și re-așezarea lor în vederea creării unor compoziții artistice. În trecut, această artă era adesea folosită alături de caligrafie.
Hârtia folosită este realizată manual (hârtie washi).
În cadrul atelierul, participanții vor putea realiza câte o lucrare chigiri-e, pe care o vor lua acasă la finalul lecției.
Pentru mai multe informații și înscrieri, vă rugăm apelați la numărul 0742 027 153.
Vă așteptăm cu drag la atelierele noastre