Calendarul evenimentelor prilejuite de aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti

banner150aniCalendarul evenimentelor prilejuite de aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti

20 martie 2014         Ceremonial de depunere de coroane de flori la Cimitirul Bellu la mormantul lui Theodor Aman, fondatorul Scolii de Belle Arte de la Bucuresti, cu ocazia zilei de nastere a artistului.

25 martie 2014         Lansarea catalogului aniversar UNARTE 150 la libraria Carturesti din capitala, sediul din str. Arthur Verona nr 13-15, la orele 18.00.

28 mai – septembrie 2014         Expozitia absolventilor si profesorilor din Muzeul National de Arta al Romaniei (Palatul Regal). Printre artistii expusi se numara Constantin Brancusi, Theodor Aman, Ioan Andreescu, Victor Brauner etc. Cu ocazia vernisajului se va lansa catalogul expozitiei precum si medalia aniversara realizata de Banca Nationala a Romaniei si editia filatelica aniversara realizata de Romfilatelia.

1-10 mai 2014         Simpozion 150 de ani de invatamant artistic romanesc organizat sub egida Academiei Romane si a Institutului de Istoria Artei. Simpozionul este coordonat de Academician Prof. univ. dr. Razvan Theodorescu, presedintele sectiunii de arta a Academiei Romane.

1-20 iunie 2014         Expozitia TRANSFORM in Art Education ce reuneste universitatile tarilor balcanice din Istanbul, Sofia, Salonic, Zagreb, Belgrad, Skopje si Bucuresti. Expozitia se va desfasura la sala Constantin Brancusi a Parlamentul Romaniei, cu ocazia vernisajului urmand sa fie lansat catalogul expozitiei.

iunie 2014         Expozitia cu lucrari ale studentilor si profesorilor de astazi ai Facultatii de Arte Plastice a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. Expozitia se va desfasura la Salile Dalles, cu ocazia vernisajului urmand sa fie lansat catalogul expozitiei.

3-14 iunie 2014         Expozitia “Secvente” a Departamentului de Arta Murala din cadrul Facultatii de Arte Decorative si Design a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. Expozitia se va desfasura la Galeria Art Yourself, cu ocazia vernisajului urmand sa fie lansat catalogul expozitiei.

24 iunie 2014         Expozitie de Fashion Design a studentilor de astazi de la Facultatea de Arte Decorative si Design a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, organizata la Galeria Atelier HT030202 din Bucuresti.

iunie 2014         Eveniment cu caracter patrimonial – inceputul lucrarilor de executie a proiectului de restaurare si remodelare a sediului Universitatii Nationale de Arte din str. Budisteanu, proiect selectat la Bienala de Arhitectura de la Londra 2013. Cu ocazia evenimentului se va realiza o conferinta de presa.

iulie 2014         Expozitia Departamentului Design din cadrul Facultatii de Arte Decorative si Design a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. Expozitia se va desfasura la Galeria Galateca, cu ocazia vernisajului urmand sa fie lansat catalogul expozitiei.

noiembrie 2014         Expozitiei de Ceramica/Sticla/Metal a studentilor de la Facultatea de Arte Decorative si Design a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, organizata la Galeria ArtYourself din Bucuresti.

noiembrie 2014         Expozitie de arta contemporana organizata in partenriat cu Muzeul National de Arta Contemporana.

noiembrie 2014         Acordare titlului de D.H.C. unor personalitati ale artei contemporane.UNA150