Lansarea cărţii I II III IV V VI VII poveşti cu Ştefan Câlţia @ Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Librăria Humanitas de la Cişmigiu şi Galeria Posibilă vă invită vineri, 4 aprilie, de la ora 19 la lansarea în librării a cărţii I II III IV V VI VII poveşti cu Ştefan Câlţia – alături de Matei Câlţia, o parte din curatorii expoziţiei și în prezența invitaților speciali Ștefan Câlția și Dan C. Mihăilescu.

Evenimentul marchează finalul seriei expoziționale desfășurate de-a lungul unui an întreg, în perioada martie 2012 – martie 2013, la Galeria Posibilă.

Afis Caltia_

I II III IV V VI VII poveşti cu Ştefan Cȃlţia cuprinde între copertele sale documentarea seriei expoziţionale în care lucrări de mari dimensiuni ale lui Ștefan Câlția, aparţinȃnd mai multor perioade de creaţie ale artistului, au fost puse într-o lumină nouă de privirile proaspete ale unor tineri curatori, studenţi și absolvenţi ai Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei, UNArte București.

Cartea a fost gȃndită atȃt ca obiect de delectare pentru cei interesaţi de opera pictorului Ştefan Cȃlţia, cȃt şi ca îndrumar de bună practică expoziţională pentru profesioniştii din lumea artei. Sunt prezente în carte texte ce argumentează viziunile curatorilor, transcrierile interviurilor cu Ştefan Cȃlţia în pregătirea acestor argumente, precum şi o parte din transcrierile conferinţelor ce au avut loc la Galeria Posibilă de-a lungul seriei de evenimente, avându-i ca invitați pe Tibor Hartel, Dan C. Mihăilescu, Horia-Roman Patapievici, Marian Pălie, Nicolae Sabău și Vasile Dem Zamfirescu.

Cartea se încheie cu trei texte ale unor vizitatori frecvenţi ai galeriei – Adrian Guţă, Ion Bogdan Lefter, Gabriela Massaci -, ce se doresc a fi tot atȃtea „priviri din afară”, exterioare, dar scrutătoare și atente în acelaşi timp.

Întâlnirea, la care cei prezenți vor putea afla mai multe despre artistul Ștefan Câlția dar și despre ce a însemnat lucrul la realizarea acestei cărți pentru cei implicați, va  fi urmată de o sesiune de autografe.