“Tenebre” – fotografie Anca Mitroi @ Dianei 4

AFISDanaArtGallery și DIANEI 4 vă invită vineri, 11 aprilie, ora 18.30, la un eveniment literar-artistic, lansare de carte, unde luna acoperă ţărâna de Eva Precub, Editura Karth, 2014, şi expoziţie de fotografie, TENEBRE de Anca Mitroi.

ANCA MITROI a început să se ocupe de fotografie acum 7 ani, având expoziţii de grup atât în ţară, cât şi în străinătate, alături de alți fotografi români cunoscuți. Stilul pe care îl abordează, deşi nu este ancorat în realitate, este o extensie a sa, aşadar foarte personal.
“Abordând un gen nu foarte ușor de asimilat și făcând abstracție de tendințele comerciale ale fotografiei moderne, Anca Mitroi reușește să creeze cadre parcă inspirate din cele mai tenebroase vise ale trioului Risperdal, Hibernal, Cuckoo.
Cu resurse fotografice minime, în fotografiile ei accentul este pus pe conţinutul spiritual al imaginii, forme din umbre și lumini pictate pe suportul fotografic.” (Recviem-Art)

EVA PRECUB a debutat editorial în 2010 la Editura Casa de Pariuri Literare din Bucureşti cu volumul de poezie “Aici nu mai locuieşte nimeni”. Au urmat volumele “Dacă ţi se face teamă de întuneric”, Editura Ecou, Cluj-Napoca, 2012 şi “Unde luna acoperă ţărâna”, Editura Karth, Bucureşti, 2014.
“În noul său volum de poeme, unde luna acoperă ţărâna, Eva Precub se adânceşte şi mai tare în noua şi tânăra literatură fantasy-horror din România. (…) În România nu există vreun autor care să te bage de-a binelea într-un dans macabru aşa cum reuşeşte Eva Precub. (…) Dacă Eva Precub mai cercetează în detaliu aspectele extreme ale vieţii şi ale morţii va ajunge cu siguranţă să scrie cu litere din propriul sânge. Dincolo de limitele nebuniei, ale vieţii care bunăoară era stabilă şi avea o traiectorie definitită, dincolo de stările care ating de-a binelea pământul, Eva Precub locuieşte în sentimente. Sentimentele sunt diferenţe de percepţie a realului şi au puterea de a crea o lume în care autoarea nu vă poate arăta calea. (…)” (George Chiriac)

Vă aşteptăm în Dianei 4, strada Dianei numărul 4, vineri, 11 aprilie, ora 18.30, la o întâlnire cu întunecimea şi macabrul!