Performance Art Lab – Apel pentru participanți @ ATELIER 35

Șelari 13, București
www.atelier35.eu

Performance Art Lab – Apel pentru participanți
1 Aprilie – 1 Iunie 2014

unnamed

UNATC și ATELIER 35 organizează Laboratorul de Performance Art adresat studenților Facultăților de Teatru și Film precum și artiștilor emergenți și studenților la alte facultăți.

Laboratorul aduce împreună tineri creatori cu background-uri diferite și îi provoacă să își împingă imaginația către noi spații artistice, critice, tehnologice sau sociale. Laboratorul funcționează ca spațiu de cercetare practică atât a formelor actuale de performance cât și a istoriei personale și a resurselor performative proprii participanților.

Colectiv sau solo, participanții vor lucra la un proiect în jurul căruia va gravita propria cercetare, motivație și mod de lucru.

Laboratorul va conține:
ATELIERE – facilitate de către Ioana Păun, în care se va exersa în special utilizarea tehnologiei, relația cu spectatorul, corpul performer-ului radical, realitate-ficțiune și performance in-situ. Participanții vor intra în contact cu artiști și concepte actuale de Performance Art.
ÎNTÂLNIRI CU INVITAȚII – artiști români și internaționali (via Skype) vor expune propriile metode de creație și vor lansa provocări participanților (de gândire, experimentare, cercetare).
PERIOADA DE PRODUCȚIE – participanții vor concepe un performance (solo sau colectiv) care va fi prezentat la Atelier 35 sau în spațiul public și arhivat digital.

Pentru înscrieri : Trimiteți o descriere de maxim jumătate de pagină despre interesele și experiența voastră la performance.unatc@gmail.com.
Data limită: Vineri, 28 Martie

Facebook event: aici

– – – – – – – –
IOANA PĂUN (n. 1984) este regizor, cercetător și producător și operează în direcția participării și a teatrului radical. Păun a studiat Performance Making la Goldsmiths College Londra și în prezent cercetează la UNATC forme de utilizare a tehnologiei în procesul de democratizare a teatrului. În ultimii 3 ani a realizat spectacole și performance-art la Teatro Luna și Muzeul Național de Artă Mexicana din Chicago, Theatre Royal Stratford East Londra, Cvadrienala de Scenografie de la Praga, Onasio Centre Atena, Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Maxxi – Muzeul Artei Secolului 21 din Roma/Cosenza, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca, Bienala Tinerilor Artiști din Europa, Teatrul Foarte Mic București și Teatrul Național din Iași. În 2013 Ioana Păun inițiază INDICELE DE INDIGNARE (Muzeul Național de Artă Contemporană București și comuna Letca Nouă), un proiect de explorare a potențialului situaționist și politic al teatrului în jurul protestelor recente. Artista pune bazele unui aparat pedagogic interdisciplinar și facilitează ateliere de teatru aplicat în cadrul Live Art Development Agency Londra, UNATC București, Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj, Cvadrienala de la Praga, festivalul Wunderbar, CEC ArtsLink SUA.

ATELIER 35 este un spațiu artistic non profit gestionat de către Xandra Popescu și Larisa Crunțeanu. Atelier 35 cultivă un interes pentru proiecte angajate social și politic, practici periferice și interdisciplinaritate, practici colaborative și educație.